* Висина родитељског додатка за децу рођену у овој години, без обзира на редослед рођења, 20.000 динара. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно. * Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * Просечна зарада у новембру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 52.184 динара, што је за 2,5% више него у октобру исте године. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Покрет горана Војводине и Радио Београд 2 организују акцију „Тражимо загађивача године и заштитника животне средине“. Пријаве се примају до 31. марта.*

ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE

       Pokret gorana Vojvodine i ove godine organizuje akciju „Tražimo zagađivača godine i zaštitnika životne sredine“. Akcija traje praktično tokom cele godine, a u maju će biti proglašeno 10 zaštitnika i jedan zagađivač životne sredine za 2019. godinu.

       Cilj akcije je unapređenje životne sredine i održivog razvoja, kao i podizanje nivoa svesti o potrebi zaštite životne sredine. Ovo je najveća i najstarija ekološka akcija, koja traja već 30 godina. Akciju su pokrenuli i četvrt veka organizovali Ekološki magazin „Čekajući vetar“ Radio Beograda i Društvo za čistoću vazduha Srbije, kojima se 2010. godine pridružio i Pokret gorana Vojvodine.

       – Ovom akcijom smo značajno doprineli podizanju svesti o potrebi očuvanja, zaštite i unapređenja životne sredine u Srbiji – ističu u Pokretu gorana Vojvodine i podsećaju da je dodela „Crnog lista“ značajno uticala na ponašanje dotadašnjih zagađivača, koji neretko već za godinu-dve, dodatnim angažovanjem, postaju dobitnici „Zelenog lista“.

Formilazi se mogu preuzeti sa Internet sajta Radio Beograda 2 www.radiobeograd.rs, kao i sa Fejzbuk stranice Pokreta gorana Vojvodine www.facebook.com/PokretGoranaVojvodine. Za kandidovanje je neophodno popunjene formulare dostaviti do 31. marta na elektornske adrese Radio Beograda – programskeakcijerb2@rts.rs i office@pgv.rs. Aplikacioni formulari se mogu poslati i poštom na adresu: Pokret gorana Vojvodine, 21205 Sremski Karlovci, Ulica mitropolita Strtimirovića br. 5.

Za sve dodatne informacije rezervisan je broj telefona 881-027.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?