* Упис деце у први разред Основне школе „23. октобар“ организован до 30. априла. Уписују се деца рођена од 1. марта 2011. до 29. фебруара 2012. године. * Од 1. априла скупље одношење смећа у Сремским Карловцима: нова цена 160,96 динара по члану домаћинства. * Установљена обједињена наплата туристичког обиласка знаменитости Сремских Карловаца. Цена за одрасле 470 динара, а за децу 290 динара. * Недеља сећања на Миодрага Радуловачког у Сремским Карловцима од 21. до 27. априла. * Удружење риболоваца „Дунав“ у Сремским Карловцима организује 24. јуна школу риболова за децу од седам до 14 година. * У издању Карловачког листа публикована збирка песама сремскокарловачких креативних стваралаца: Весна Фекете, Виолета Грујичић, Милица Плавшић, Биљана Гавриловић, Мирјана Јовичић, Милица Шолаја, Деана Саиловић, Владимир Рапченко, Благоје Катић и Димитрије Панфилов.

PROLEĆNA IZLOŽBA

            Na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima večeras je otvorena „Prolećna izložba slikara“, koju će posetioci moći da razgledaju do 30. marta. Zadovoljstvo da svečano otvori ovu likovnu smotru pripalo je članici Opštinskog veća Sremskih Karlovaca zaduženoj za kulturu, Vesni Fekete, a zatim je prisutne pozdravila predsednica Udruženja LIKUM, Ljubica Amidžić.

            Za izložbu slika, koja se prvi put u ovom formatu organizuje u gradu srpske kulture i umetnosti zaslužno je više od 40 umetnika, koji su pokazali svest da se samo zajedničkim radom može stići do željenih visina, a na zadovoljstvo svih ljubitelja umetnosti, odnosno poštovalaca kulture. Bila je ovo još jedna prilika da se potvrdi da umetnost predstavlja najbolji način za komunikaciju među ljudima, a crteži, grafike, skulpture…, svakako su univerzalni jezik.

            U svetu vizuelne umetnosti ništa se ne dešava slučajno: znati preneti na platno one najskrivenije detalje i vrednosti, koje većina ljudi čak ni ne primećuje, zaista ima neprocenjiv značaj za očuvanje izvrsnosti u kulturi i umetnosti.

            Brojna publika je dugotrajnim aplauzima znala da nagradi kreativnost, dokazujući, po ko zna koji put, da umetnost ne poznaje granice, što je fenomen koji se svakom novom izložbom samo još snažnije potvrđuje.

            „Vaše kreativno razmišljanje i potreba da umetničke vrednosti podelite i sa drugim ljudima, predstavlja pokretačku snagu i onim manje hrabrim stvaraocima da svoja dela predstave javnosti.  Verujemo da ova izložba od danas živi jedan novi život, svedočeći o vitalnosti i snazi kulturne raznolikosti“, istakao je u ime domaćina ove slikarske manifestacije, prof. Branislav Sančanin.

            „Zahvaljujemo se Fakultetu za menadžment i Opštini Sremski Karlovci na podršci i promociji pravih umetničkih vrednosti, i to nije formalno zahvaljivanje, već duboko i iskreno osećanje poštovanja i divljenja prema ljudima koji su na čelu ovih institucija“, naglasil je PR udruženj LIKUM, Ivana Olujić.

            Za muzički deo programa i dobre vibracije bili su zaduženi Gordana Mišev, Vesna Fekete, Ivan Olujić i Boban Dževerdanović.

Organizatori izložbe su „SK-ART“ Sremski Karlovci, Udruženje slikara LIKUM iz Novog Sada i beogradski Centar za multidisciplinarna istraživanja i komunikaciju CMIK.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?