* У оквиру пројекта „Знамените личности и установе Сремских Карловаца“ у библиотеци Бранко „Радичевић“ 17. октобра у 19 часова о архитекти Владимиру Николићу говориће Александар Стојкечић а о Самуилу Маширевићу казиваће Жељко Жарковић.* Самостлна изложба цртежа Горана јевтића „Магични реализам“ биће отворена У Галерији Културног центра 18. октобра у 19 часова. Поставка ће бити доступна љубитељима уметности до 23. октобра. * У Сремским Карловцима је у току изградња новог нафтног терминала компаније „Нафтахем“, која послује 16 година и запошљава 250 радника. Реч је о инвестицији вредној 12 милиона евра. * Мења се Просторни план Сремских Карловаца како би се фирми „Полет“ Нови Бечеј, у чијем саставу ради Циглана у Сремским Карловцима, дала могућност проширења простора намењеног за експлоатацију природних сировина. * Аутобуси ЈГСП „Нови Сад“, на линији број 63, поново саобраћају до Чортановаца. Цена карте 200 динара. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима расписао конкурс за упис студената на основне и мастер студије у школској 2019/20. години. *

Međunarodna naučna konferencija „Mediji i ekonomija“

Peta Međunarodna naučna konferencija „Mediji i ekonomija“, održana je 20. septembra na Visokoškolskoj ustanovi „BANJA LUKA COLLEGE“ u Banja Luci.

Događaj je okupio naučne radnike iz zemlje i okruženja, koji su razmenili stečena iskustva tokom rada i istraživanja.

Na konferenciji je posebna pažnja poklonjena značaju tema iz oblasti medija i ekonomije, dematerijalizaciji novca, „just-in-time“ proizvodnji, nestanku fizičkog kapitala i e-poslovanju u ekonomiji, a što zahteva reorganizaciju poslovnih organizacija kroz primenu informatičke tehnologije i Interneta. Osim toga, razvoj novih tehnologija doprineo je promenama navika čitalaca i gledalaca, što je svakako povećalo značaj internetskih izdanja, ali je na istovremeno otvorilo pitanje finansiranja proizvodnje novinarskih sadržaja.

Kao i prethodnih godina priređen je zbornik radova učesnika naučne konferencije.

Organizatori Konferencije su Visokoškolska ustanova „Banja Luka College“, Fakultet za menadžment u Sremskim Karlovcima, Univerziteta „Union Nikola Tesla„  Beograd i Visoka škola modernog biznisa Beograd.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?