* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

MAGISTRALA SMRTI SAMO RUŽNA PROŠLOST

Krajem aprila započeti radovi na rekonstrukciji sedam kilometara duge deonice, u roku su okončani. Proširen put, novi asfalt i saobraćajna signalizacija, kako primećuje portal Vrele gume, konačno ovu deonicu posle više decenija svrstava u saobraćajnicu dostojnu vremena u kojem živimo.

Osim novog magistralnog puta koji olakšava prevoz između dva najveća grada u Srbiji, raduje i to što smo sve bliži formiranju tzv. „fruškogorskog prstena“ koji će novim asfaltom povezati najznačajnije turističke destinacije na Fruškoj gori.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?