* Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

Delegacija Republike Srbije u radnoj poseti Državi Katar

Delegacija Republike Srbije boravila je u Dohi, Država Katar, od 23. do 24. oktobra 2019. godine, kako bi usaglasila teksta Nacrta sporazuma između vlada dve države o zapošljavanju naših državljana u Kataru.

U delegaciji Vlade Republike Srbije bili su Bojana Stanić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje sa saradnicima i ambasador Srbije u Kataru. Našu delagaciju primio je ministar za administrativni razvoj, rad i socijalna pitanja Nj. E. Yousuf Mohamed Al Othman Fakhroo.

Ova radna poseta predstavlja nastavak pregovora koji su započeti u februaru 2018. godine u Beogradu.

Delegacije dveju zemalja, u želji da ojačaju saradnju i regulišu zapošljavanje srpskih državljana u Kataru, usaglasile su tekstove dokumenata, Nacrta sporazuma i Obrasca ugovora o radu, na srpskom, arapskom i engleskom jeziku, koji su parafirani od strane šefova delegacija.

Dogovoreno je da će se nakon sprovedenih potrebnih unutrašnjih procedura, odrediti datum i mesto potpisivanja ovog sporazuma.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?