* Почела реализација пројекта Центра за културу, едукацију и медије „Академац“:  Унапређење медијске комуникације са маргинализованим грађанским групама. Предстојећи модули: Интеркултурална комуникација; Вербална и невербална комуникација (11.12.2019);  Етика и друштвена одговорност (17.12.2019). * Просечна нето плата исплаћена у септембру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 49.698 динара, што је за 9,1% више него у истом месецу 2018. године. * Продата парцела у Кишовој бари за градњу продајног објекта Универекспорта. Отварање објекта, у којем ће посао добити око 40 радника, планирано је за септембар 2020. године. * Одборници локалне скупштине именовали стручни тим за пројекат јавно-приватног партнерства реконструкције и одржавања јавног осветљења у Сремским Карловцима. Председник стручног тима је Ненад Миленковић, а чланови Живорад Милановић, Здравко Војновић, Марина Јанковић, Марко Ћалушић и Владимир Жеравица. * За три месеца требало би да буду завршени радови на постављању тартан стазе на атлетској стази и стази за скок у даљ у Дворској башти. Укупна вредност радова 14,5 милиона динара. * Скупштина општине Сремски Карловци усвојила одлуку о пооштравању услова за студентске стипендије: услов да студенти нису старији од 26 година и да им је просечна оцена најмање 9,20. * Годишњи концерт ОКУД „Бранково коло“ биће одржан у сали Основне школе 13. децембра од 20 сати. * Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Карловачка гимназија организује 6. децембра у 18 часова Дан отворених врата. * Струја од 1. децембра скупља за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

Delegacija Republike Srbije u radnoj poseti Državi Katar

Delegacija Republike Srbije boravila je u Dohi, Država Katar, od 23. do 24. oktobra 2019. godine, kako bi usaglasila teksta Nacrta sporazuma između vlada dve države o zapošljavanju naših državljana u Kataru.

U delegaciji Vlade Republike Srbije bili su Bojana Stanić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje sa saradnicima i ambasador Srbije u Kataru. Našu delagaciju primio je ministar za administrativni razvoj, rad i socijalna pitanja Nj. E. Yousuf Mohamed Al Othman Fakhroo.

Ova radna poseta predstavlja nastavak pregovora koji su započeti u februaru 2018. godine u Beogradu.

Delegacije dveju zemalja, u želji da ojačaju saradnju i regulišu zapošljavanje srpskih državljana u Kataru, usaglasile su tekstove dokumenata, Nacrta sporazuma i Obrasca ugovora o radu, na srpskom, arapskom i engleskom jeziku, koji su parafirani od strane šefova delegacija.

Dogovoreno je da će se nakon sprovedenih potrebnih unutrašnjih procedura, odrediti datum i mesto potpisivanja ovog sporazuma.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?