* Трговински објекти у Сремским Карловцима који раде суботом од 4 до 7 часова намењени за грађане старије од 65 година: Микромаркет НС – Прерадовићева 5а, Микромаркет НС – Браће Анђелић 7, Микромаркет НС – М. Стратимировића 34, Микромаркт НС – Петроварадинска 31, Месара Буба – Прерадовићева 16, Месара Буба – Прерадовићева 13, Арчи плус – М. Стратимировића 25, ДТЛ Персу – М. Стратимировића 2а. * Општинска изборна комисија прогласила три изборне листе за изборе који ће бити одржани 26. априла: 1. Александар Вучић – за нашу децу; 2. Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије Јединствена Србија – Драган Марковић Палма; 3. Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка. * Пензије за март биће, уз 4.000 динара помоћи, исплаћене у целости 10. априла. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.*

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У сремскокарловачкој Општини данас је, поштујући одлуку председника Републике Србије Александра Вучића о увођењу ванредног стања, одржана седница Штаба за ванредне ситуације Сремских Карловаца, на којој су утврђене одговарајуће мере у домену активности организација и установа које су у надлежноти локалне самоуправе.

Од данас у Сремским Карловцима не раде приватне и државна предшколска установа, школе и Факултет за менаџмент.

Упућен је апел грађанима да поштују препоруке Владе Републике Србије и општинског Штаба за ванредне ситуације. У том смислу, власници угоститељских објеката биће обавештени да је скраћено радно време док траје ванредно стање, од 7 до 20 часова, као и да ће се стриктно поштовати забрана окупљања више од 50 грађана.

Чланови општинског Штаб донели су одлуку о стављању на располагање једног возила за потребе Црвеног крста, како би се суграђанима старијим од 65 година благовремено доставила помоћ.

Потврђено је да су отворене телефонске линије у вези са информацијама о корона вирусу на Институту за јавно здравље Војводине 064/8028894, 064/8028895 и 064/8028896,  Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовновић Батут“ 060/0180244 и Министарству здравља Србије 060/0180244 и 011/2684566. Свим грађанима који имају одређене симптоме респиратирних инфекција, а који су у претходном периоду боравили у подручју захваћеном COVID-19, доступни су наведени бројеви телефона од 8 до 22 сата, на којима од дежурних епидемиолога могу да добију све потребне информације и препоруке о даљем поступању. У таквим случајевима није потребно ићи у дом здравља или болницу, нити шетњом и другим активностима излагати друге грађане потенцијалним ризицима, већ се треба одмах обратити дежурном епидемиологу на неки од достављених телефона.

Као једна од мера, у циљу контроле ширења Kовид-19, рок важења електронских рецепата биће продужен за три месеца, односно електронски рецепти и терапије ће се користити за највише девет месеци, рачунајући од последњег прописивања лека, уместо шест месеци колико је то било до сада.

У Републици Србији је данас до 18 часова регистровано укупно 57 потврђених случајева COVID 19.

У националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 316 особа које су испуњавала критеријуме дефиниције случаја.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?