* Почела реализација пројекта Центра за културу, едукацију и медије „Академац“:  Унапређење медијске комуникације са маргинализованим грађанским групама. Предстојећи модули: Интеркултурална комуникација; Вербална и невербална комуникација (11.12.2019);  Етика и друштвена одговорност (17.12.2019). * Просечна нето плата исплаћена у септембру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 49.698 динара, што је за 9,1% више него у истом месецу 2018. године. * Продата парцела у Кишовој бари за градњу продајног објекта Универекспорта. Отварање објекта, у којем ће посао добити око 40 радника, планирано је за септембар 2020. године. * Одборници локалне скупштине именовали стручни тим за пројекат јавно-приватног партнерства реконструкције и одржавања јавног осветљења у Сремским Карловцима. Председник стручног тима је Ненад Миленковић, а чланови Живорад Милановић, Здравко Војновић, Марина Јанковић, Марко Ћалушић и Владимир Жеравица. * За три месеца требало би да буду завршени радови на постављању тартан стазе на атлетској стази и стази за скок у даљ у Дворској башти. Укупна вредност радова 14,5 милиона динара. * Скупштина општине Сремски Карловци усвојила одлуку о пооштравању услова за студентске стипендије: услов да студенти нису старији од 26 година и да им је просечна оцена најмање 9,20. * Годишњи концерт ОКУД „Бранково коло“ биће одржан у сали Основне школе 13. децембра од 20 сати. * Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Карловачка гимназија организује 6. децембра у 18 часова Дан отворених врата. * Струја од 1. децембра скупља за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ ПОВРЕЂЕНА МЛАДА КОШАРКАШИЦА

 

 

У саобраћајној несрећи, која се јутрос догодила на путу између Банстола и Сремских Карловаца, повређена је Ива Шицар (18), кошаркашица новосадског  Женског кошаркашког клуба „021“. Она је возећи  „Пунто“ изгубила контролу и слетела са пута, при том директно ударивши у камион. Лекари су констатовали тешке телесне повреде. Том приликом повређен је и радник М.И. (65) који се задесио у правом тренутку на „погрешном месту“. Он је задобио лакше телесне повреде, па је након указане медицинске помоћи пуштен на кућно лечење.

Од силине ударца предњи део возила је смрскан, а приликом извлачења у помоћ су притекли и новосадски ватрогасци. Колима хитне медицинске помоћи у свесном стању превезена је у Ургентни центар Клиничког центра Војводине, где је задржана на даљем лечењу.

Ива је минулог лета потписала за новосадски „021“, након што је пре тога наступала за Шабац, а бранила је и боје Белегиша и Титела.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?