* Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

УПОЗОРЕЊЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ

Агенција за привредне регистре (АПР) затражила је да надлежни предузму мере због активности сајта privredniregistar.rs који базу података АПР користи на незаконит начин.

AПР је саопштио да се обратио Министарству унутрашњих послова, надлежном тужилаштву и Регистру националног Интернет домена Србије, како би предузели мере из својих надлежности против „Агенције Регистар услуга д. о. о.“.

Указано је и на то да уз допис са понудом, регистрованим привредним субјектима стижу и уплатнице. Међутим, за упис података у PrivredniRegistar.rs, ова фирма користила је на незаконит начин базу података АПР-а.

Уплатнице су попуњене на изнсе од 500 до 16.000 динара, а прималац је, наравно,“Агенција Регистар услуга д. о. о.“.

Из АПР-а упозоравају да овакви дописи не потичу од њих, као и да су изазвали  забуну и узнемирење код корисника, који су уплатили назначена новчана средства, а подаци су им објављени на порталу „PrivredniRegistar.rs“.

Иначе, ово није никаква нова креативна идеја, јер је сличних покушаја било и раније. Суштина је увек иста, привредни субјекти су били доведени у заблуду да се у конкретним случајевима ради о упису у регистар Агенције за привредне регистре.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?