* Почела реализација пројекта Центра за културу, едукацију и медије „Академац“:  Унапређење медијске комуникације са маргинализованим грађанским групама. Предстојећи модули: Интеркултурална комуникација; Вербална и невербална комуникација (11.12.2019);  Етика и друштвена одговорност (17.12.2019). * Просечна нето плата исплаћена у септембру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 49.698 динара, што је за 9,1% више него у истом месецу 2018. године. * Продата парцела у Кишовој бари за градњу продајног објекта Универекспорта. Отварање објекта, у којем ће посао добити око 40 радника, планирано је за септембар 2020. године. * Одборници локалне скупштине именовали стручни тим за пројекат јавно-приватног партнерства реконструкције и одржавања јавног осветљења у Сремским Карловцима. Председник стручног тима је Ненад Миленковић, а чланови Живорад Милановић, Здравко Војновић, Марина Јанковић, Марко Ћалушић и Владимир Жеравица. * За три месеца требало би да буду завршени радови на постављању тартан стазе на атлетској стази и стази за скок у даљ у Дворској башти. Укупна вредност радова 14,5 милиона динара. * Скупштина општине Сремски Карловци усвојила одлуку о пооштравању услова за студентске стипендије: услов да студенти нису старији од 26 година и да им је просечна оцена најмање 9,20. * Годишњи концерт ОКУД „Бранково коло“ биће одржан у сали Основне школе 13. децембра од 20 сати. * Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Карловачка гимназија организује 6. децембра у 18 часова Дан отворених врата. * Струја од 1. децембра скупља за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

УПОЗОРЕЊЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ

Агенција за привредне регистре (АПР) затражила је да надлежни предузму мере због активности сајта privredniregistar.rs који базу података АПР користи на незаконит начин.

AПР је саопштио да се обратио Министарству унутрашњих послова, надлежном тужилаштву и Регистру националног Интернет домена Србије, како би предузели мере из својих надлежности против „Агенције Регистар услуга д. о. о.“.

Указано је и на то да уз допис са понудом, регистрованим привредним субјектима стижу и уплатнице. Међутим, за упис података у PrivredniRegistar.rs, ова фирма користила је на незаконит начин базу података АПР-а.

Уплатнице су попуњене на изнсе од 500 до 16.000 динара, а прималац је, наравно,“Агенција Регистар услуга д. о. о.“.

Из АПР-а упозоравају да овакви дописи не потичу од њих, као и да су изазвали  забуну и узнемирење код корисника, који су уплатили назначена новчана средства, а подаци су им објављени на порталу „PrivredniRegistar.rs“.

Иначе, ово није никаква нова креативна идеја, јер је сличних покушаја било и раније. Суштина је увек иста, привредни субјекти су били доведени у заблуду да се у конкретним случајевима ради о упису у регистар Агенције за привредне регистре.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?