* Заказана седница Скупштине општине Сремски Карловци за 21. јун у 10 сати. Нови одборник Дејан Станковић (Покрет социјалиста). * Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима,  „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 19 часова. Председник жирија Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“. * Кинолошко друштво „Дунав“ организује 27. Националну изложбу паса свих раса на Стражилову 7. јула. . * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Максимална дозвољена брзина на ауто-путевима у Србији 130 km/h. * Од 1. јула родитељи ће за треће дете добијати 12.000 динара месечно наредних 10 година, а за четврто 18.000 динара. Право на добијање средстава имају родитељи који су добили треће или четврто дете од почетка године. *

УПОДОБЉЕНИ УСЛОВИ ЗА РОДИТЕЉСКИ ДОДАТАК

Новим Законом о финансијској подршци породицама са децом, који је усвојен крајам прошле године а примањиваће се од 1. јула ове године, пооштрени су услови за остваривање овог права за имућније фамилије. На родитељски додатак неће моћи да се рачуна уколико мајка или отац плаћају годишњи порез на доходак грађана. То практично значи да, према важећим одредбама, право на родитељски додатак немају они родитељи који месечно зарађују више од 197.928 динара месечно, односно 2.375.136 динара годишње. Новом законском регулативом прописано је да право на родитељски додатак немају мајка или чланови породичног домаћинства који плаћају порез на имовину чија је основица већа од 30 милиона динара.

Право на увећни родитељски додатак имаће све мајке за рођену децу од 1. јануара 2018. године, а исплата почиње од 1. јула. За прворођено дете родитељи ће од државе добити 100.000 динара, уместо садашњих 39.345 динара, док ће мајке за друго дете моћи да рачунају на подршку од 10.000 динара месечно у наредне две године, уместо садашњих 6.410 динара. Родитељски додатак за треће дете ће у наредних 10 година износити 12.000 месечно, уместо садашњих 11.538 динара две године. За четврто дете ће наредних 10 година мајкама бити исплаћивно по 18.000 динара месечно, уместо садашњих 11.500 динара две године.

 

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?