* Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. * Поново микробиолошки неисправна вода из чесме на Доки. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Весна Чолић нова директорка Основне школе „23. октобар“ у Сремским Карловцима. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * До 6. новембра измењен режим саобраћаја у Улици карловачких ђака, од раскрснице са Улицом браће Анђелић до окретнице на Дудари. Аутобуси ГСП „Нови Сад“ бр. 60 и 62 неће саобраћати до Дударе већ ће возити трасом аутобуса бр. 61. * Стабло птерокарије, које се налази покрај амбуланте, новопроглашени споменик природе треће категорије. *

УПОДОБЉЕНИ УСЛОВИ ЗА РОДИТЕЉСКИ ДОДАТАК

Новим Законом о финансијској подршци породицама са децом, који је усвојен крајам прошле године а примањиваће се од 1. јула ове године, пооштрени су услови за остваривање овог права за имућније фамилије. На родитељски додатак неће моћи да се рачуна уколико мајка или отац плаћају годишњи порез на доходак грађана. То практично значи да, према важећим одредбама, право на родитељски додатак немају они родитељи који месечно зарађују више од 197.928 динара месечно, односно 2.375.136 динара годишње. Новом законском регулативом прописано је да право на родитељски додатак немају мајка или чланови породичног домаћинства који плаћају порез на имовину чија је основица већа од 30 милиона динара.

Право на увећни родитељски додатак имаће све мајке за рођену децу од 1. јануара 2018. године, а исплата почиње од 1. јула. За прворођено дете родитељи ће од државе добити 100.000 динара, уместо садашњих 39.345 динара, док ће мајке за друго дете моћи да рачунају на подршку од 10.000 динара месечно у наредне две године, уместо садашњих 6.410 динара. Родитељски додатак за треће дете ће у наредних 10 година износити 12.000 месечно, уместо садашњих 11.538 динара две године. За четврто дете ће наредних 10 година мајкама бити исплаћивно по 18.000 динара месечно, уместо садашњих 11.500 динара две године.

 

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?