* Породице у којима се у 2020. години роде близанци или тројке добиће једнократну новчану помоћ од 10.000 динара из буџета Општине Сремски Карловци. * Висина родитељског додатка за децу рођену у овој години, без обзира на редослед рођења, 20.000 динара. * Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Расписан јавни позив за финансирање и суфинансирање  годишњих програма спортских организација у 2020. години. Рок за доставу пријава 6. фебруар.*

УНАПРЕЂЕЊЕ МЕДИЈСКЕ КОМУНИКАЦИЈЕ

Центар за културу, едукацију и медије „Академац“ организовао је Свечаној сали Скупштине општине у Сремским Карловцима обуку представника локалних институција и организација намењену унапређењу медијске комуникације са Ромима и осталим маргинализованим грађанским групама.

Жеља организатора биле је да се кроз интерактивна предавања и мноштво илустративних примера сачини неопходан искорак како би се ограничења која социјална средина поставља маргинализованим групама свела на најмањи ниво.

Теме које су представљене првог дана требало би да допринесу ефективнијем јавном наступу полазника, као и одговарајућим припремама и одговорима на изазове кризног комуницирања у реалистичном окружењу са маргинализованим грађанским групама.

О кризном комуницирању и значају јавног наступа било је речи 3. децембра, тематске целине о вербалној, невербалној и интеркултуралној комуникацији биле ус на програму 11. децембра, док се 17. децембра говорило о етици и друштвеној одговорности.

Предавачи су били универзитетски наставници Милица Андевски из Новог Сада, Небојша Павловић из Крагујевца и Бранислав Санчанин из Сремских Карловаца.

Осим новог знања и надограђеног искуства, које су стекли за време едукације, учесницима су уручени и сертификати, који би у наредним годинама требало да представљају важну конкурентску предност у надметању на све захтевнијем и динамичнијем тржишту рада.

Пројекат подржава Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?