* Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

УНАПРЕЂЕЊЕ МЕДИЈСКЕ КОМУНИКАЦИЈЕ СА МАРГИНАЛИЗОВАНИМ ГРУПАМА

Центар за културу, едукацију и медије „Академац“ организовао је у великој сали Скупштине општине у Сремским Карловцима обуку представника локалних институција и организација посвећену унапређењу медијске комуникације са Ромима и осталим маргинализованим грађанским групама.

Циљ је, како је истакнуто, да се кроз овакве и сличне обуке направи низ малих помака како би се ограничења која социјална средина поставља маргинализованим групама свела на најмањи ниво.

Теме које су представљене првог дана требало би да допринесу ефективнијем јавном наступу полазника, као и одговарајућим припремама и одговорима на изазове кризног комуницирања у реалистичном окружењу са маргинализованим грађанским групама.

Тематске целине о вербалној, невербалној и интеркултуралној комуникацији резервисане су за 11. децембар, док ће 17. децембра бити речи о етици и друштвеној одговорности.

Предавачи су универзитетски наставници Милица Андевски из Новог Сада, Небојша Павловић из Крагујевца и Бранислав Санчанин из Сремских Карловаца.

Пројекат подржава Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?