* Почела реализација пројекта Центра за културу, едукацију и медије „Академац“:  Унапређење медијске комуникације са маргинализованим грађанским групама. Предстојећи модули: Интеркултурална комуникација; Вербална и невербална комуникација (11.12.2019);  Етика и друштвена одговорност (17.12.2019). * Просечна нето плата исплаћена у септембру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 49.698 динара, што је за 9,1% више него у истом месецу 2018. године. * Продата парцела у Кишовој бари за градњу продајног објекта Универекспорта. Отварање објекта, у којем ће посао добити око 40 радника, планирано је за септембар 2020. године. * Одборници локалне скупштине именовали стручни тим за пројекат јавно-приватног партнерства реконструкције и одржавања јавног осветљења у Сремским Карловцима. Председник стручног тима је Ненад Миленковић, а чланови Живорад Милановић, Здравко Војновић, Марина Јанковић, Марко Ћалушић и Владимир Жеравица. * За три месеца требало би да буду завршени радови на постављању тартан стазе на атлетској стази и стази за скок у даљ у Дворској башти. Укупна вредност радова 14,5 милиона динара. * Скупштина општине Сремски Карловци усвојила одлуку о пооштравању услова за студентске стипендије: услов да студенти нису старији од 26 година и да им је просечна оцена најмање 9,20. * Годишњи концерт ОКУД „Бранково коло“ биће одржан у сали Основне школе 13. децембра од 20 сати. * Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Карловачка гимназија организује 6. децембра у 18 часова Дан отворених врата. * Струја од 1. децембра скупља за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

УНАПРЕЂЕЊЕ МЕДИЈСКЕ КОМУНИКАЦИЈЕ СА МАРГИНАЛИЗОВАНИМ ГРУПАМА

Центар за културу, едукацију и медије „Академац“ организовао је у великој сали Скупштине општине у Сремским Карловцима обуку представника локалних институција и организација посвећену унапређењу медијске комуникације са маргинализованим грађанским групама.

Циљ је, како је истакнуто, да се кроз овакве и сличне обуке направи низ малих помака како би се ограничења која социјална средина поставља маргинализованим групама свела на најмањи ниво.

Теме које су представљене првог дана требало би да допринесу ефективнијем јавном наступу полазника, као и одговарајућим припремама и одговорима на изазове кризног комуницирања у реалистичном окружењу са маргинализованим грађанским групама.

Тематске целине о вербалној, невербалној и интеркултуралној комуникацији резервисане су за 11. децембар, док ће 17. децембра бити речи о етици и друштвеној одговорности.

Предавачи су универзитетски наставници Милица Андевски из Новог Сада, Небојша Павловић из Крагујевца и Бранислав Санчанин из Сремских Карловаца.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?