* Породице у којима се у 2020. години роде близанци или тројке добиће једнократну новчану помоћ од 10.000 динара из буџета Општине Сремски Карловци. * Висина родитељског додатка за децу рођену у овој години, без обзира на редослед рођења, 20.000 динара. * Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Расписан јавни позив за финансирање и суфинансирање  годишњих програма спортских организација у 2020. години. Рок за доставу пријава 6. фебруар.*

СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА 12 НАЈБОЉИХ

Општина Сремски Карловци доделила је 12 студентских стипендија у школској 2019-20. години. Стипендије у износу од 10.000 динара биће исплаћиване месечно. На овај вид помоћи локалне самоуправе наредних десет месеци могу да рачунају Маша Јовић, Милана Јовић и Јелена Илић, студенти Медицинског факултета, Момчило Медаковић и Николина Маравић, који похађају највећи факултет у нашој земљи – Факултет техничких наука, Лазар Минчић и Никола Белић са Природно-математичког факултета, затим Оливера Огњеновић, Светлана Шаран и  Милица Допуђа, које високо образовање стичу на Филозофском факултету, Игор Обрановић, студент Пољопривредног факултета и Бела Бенишек, студент Академије уметности.

Иначе, од ове школске године Скупштина општине је као један од услова за добијање стипендије прописала и просечну оцену студија 9,20.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?