* У Сремским Карловцима је у току изградња новог нафтног терминала компаније „Нафтахем“, која послује 16 година и запошљава 250 радника. Реч је о инвестицији вредној 12 милиона евра. * Ђаци средњих школа, чији је оснивач држава и који имају пребивалиште на подручју Сремских Карловаца најмање три године, имају могућност да се до 29. септембра пријаве на конкурс за стипендије у овој школској години. * Блокиран рад Црвеног крста у Сремским Карловцима: председница и чланови Управног одбора поднели оставке. Обустављен рад Народне кухиње. * Под окриљем Епархије сремске конституисан Одбор за обнову и развој Сремских Карловаца. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима расписао конкурс за упис студената на основне и мастер студије у школској 2019/20. години. *

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Ђаци средњих школа, чији је оснивач држава и који имају пребивалиште на подручју Сремских Карловаца најмање три године, имају могућност да се до 29. септембра пријаве на конкурс за стипендије у овој школској години.

Ученици од другог до четвртог разреда могу да добију стипендију под условом да су у претходном школовању остварили просечну оцену 5,00, док је услов за оне који су ове године постали средњошколци да су били ђаци генерације.

Заинтересовани ученици треба да доставе потврде о пребивалишту и о редовном школовању, као и доказ о успеху у претходном школовању.  Такође, тражи се и оверена изјава родитеља да ученик не користи другу стипендију.

Стипендије ће се исплаћивати од октобра ове до краја септембра 2020. године, уз паузу за месеце јул и август.

Пријаве је неопходно доставити у затвореној коверти на адресу: Општина Сремски Карловци, Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића 1.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?