* Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије.* Одборници Скупштине општине Сремски Карловци у петак, 15. новембра разматрају предлог одлуке о реблансу буџета за 2019. годину. Почетак је у 9 часова. * У понедељак, 18. новембра у 10 сати заседа општински Штаб за ванредне ситуације. Најављено формирање стручно-оперативних тимова за специфичне задатке заштите и спасавања. *Ванредна седница Црвеног крста Сремских Карловаца, након оставке свих чланова Управног одбора, изузев једног, Горана Маравића, биће одржана у среду, 20. новембра у 18 сати. Оставку поднела и секретар Црвеног крста Драгана Кљајић. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима расписао конкурс за упис студената на основне и мастер студије у школској 2019/20. години. * Струја од 1. децембра поскупљује за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. *

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Ђаци средњих школа, чији је оснивач држава и који имају пребивалиште на подручју Сремских Карловаца најмање три године, имају могућност да се до 29. септембра пријаве на конкурс за стипендије у овој школској години.

Ученици од другог до четвртог разреда могу да добију стипендију под условом да су у претходном школовању остварили просечну оцену 5,00, док је услов за оне који су ове године постали средњошколци да су били ђаци генерације.

Заинтересовани ученици треба да доставе потврде о пребивалишту и о редовном школовању, као и доказ о успеху у претходном школовању.  Такође, тражи се и оверена изјава родитеља да ученик не користи другу стипендију.

Стипендије ће се исплаћивати од октобра ове до краја септембра 2020. године, уз паузу за месеце јул и август.

Пријаве је неопходно доставити у затвореној коверти на адресу: Општина Сремски Карловци, Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића 1.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?