* Почела реализација пројекта Центра за културу, едукацију и медије „Академац“:  Унапређење медијске комуникације са маргинализованим грађанским групама. Предстојећи модули: Интеркултурална комуникација; Вербална и невербална комуникација (11.12.2019);  Етика и друштвена одговорност (17.12.2019). * Просечна нето плата исплаћена у септембру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 49.698 динара, што је за 9,1% више него у истом месецу 2018. године. * Продата парцела у Кишовој бари за градњу продајног објекта Универекспорта. Отварање објекта, у којем ће посао добити око 40 радника, планирано је за септембар 2020. године. * Одборници локалне скупштине именовали стручни тим за пројекат јавно-приватног партнерства реконструкције и одржавања јавног осветљења у Сремским Карловцима. Председник стручног тима је Ненад Миленковић, а чланови Живорад Милановић, Здравко Војновић, Марина Јанковић, Марко Ћалушић и Владимир Жеравица. * За три месеца требало би да буду завршени радови на постављању тартан стазе на атлетској стази и стази за скок у даљ у Дворској башти. Укупна вредност радова 14,5 милиона динара. * Скупштина општине Сремски Карловци усвојила одлуку о пооштравању услова за студентске стипендије: услов да студенти нису старији од 26 година и да им је просечна оцена најмање 9,20. * Годишњи концерт ОКУД „Бранково коло“ биће одржан у сали Основне школе 13. децембра од 20 сати. * Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Карловачка гимназија организује 6. децембра у 18 часова Дан отворених врата. * Струја од 1. децембра скупља за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

СТИЖУ РЕШЕЊА ЗА ПОРЕЗ НА ОРУЖЈЕ

Пореска управа саопштила је да је почело уручење решења о порезу на регистровано оружје за 2019. годину.

Порез за оружје за личну безбедност за које је издат оружни лист за држање оружја, односно колекционарска дозвола износи 3.670, динара, а уколико је уз то издата и дозвола за ношење – 18.280 динара. За аутоматску пушку порез је 13.530 динара, а за полуаутоматску 5.430 динара.

Према Закону о порезима на употребу, држање и ношење добара, обвезник пореза на оружје је особа на које гласи оружни лист или колекционарска дозвола, као и дозвола за ношење оружја.

Порез на регистровано оружје решењем утврђује Пореска управа, на основу података које доставља Министарство унутрашњих послова које је издало оружани лист. Рок за плаћање је 15 дана од достављања решења.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?