* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

ВОЂА ЛЕГЕНДИ КОРМИЛАР СРЕМСКОКАРЛОВАЧКИХ ПЕСНИЧКИХ БРОДОВА

Удружење грађана „СК-АРТ“ расписује четврти конкурс за учешће на престижној међународној песничкој манифестацији „Сремскокарловачки песнички бродови“, на Видиковцу, 21. јула у 18 часова. Конкурсом се предвиђене две категорије: у првој су песме непролазне инспирације „Све је љубав“, док је друга категорија понела назив „Песме с чесме Четири лава“.

Позивају се сви заинтересовни аутори да пошаљу своје радове на е-мејл: pesnickibrodovi@gmail.com најкасније до 25. јуна 2018. године. Потребно је написати пуно име и презиме аутора, кратку биографију, адресу и контакт телефон. Песме је неопходно слати у фонту Times New Roman, величина 12, проред 1,5.

На конкурсу могу да учествују песници широм света, а једини услов је да су песме на српском језику и да до сада нису објављене.

За све учеснике организовано је упознавање са значајним културно-историјским наслеђем града домаћина песничке манифестације.

Председник жирија за избор најбољих песама је Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“, а чланови су Бобан Џевердановић, председник Удружења СК-АРТ“ и Весна Фекете, општинска већница задужена за културу. Награде овогодишњим лауреатима уручиће заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, др Небојша Кузмановић.

Задатак стручног жирија биће да одабере песме које завређују да се нађу у збирци песама учесника четвртог међународног песничког конкурса. У обе категорије биће додељене по три награде.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?