* Заказана седница Скупштине општине Сремски Карловци за 21. јун у 10 сати. Нови одборник Дејан Станковић (Покрет социјалиста). * Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима,  „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 19 часова. Председник жирија Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“. * Кинолошко друштво „Дунав“ организује 27. Националну изложбу паса свих раса на Стражилову 7. јула. . * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Максимална дозвољена брзина на ауто-путевима у Србији 130 km/h. * Од 1. јула родитељи ће за треће дете добијати 12.000 динара месечно наредних 10 година, а за четврто 18.000 динара. Право на добијање средстава имају родитељи који су добили треће или четврто дете од почетка године. *

ВОЂА ЛЕГЕНДИ КОРМИЛАР СРЕМСКОКАРЛОВАЧКИХ ПЕСНИЧКИХ БРОДОВА

Удружење грађана „СК-АРТ“ расписује четврти конкурс за учешће на престижној међународној песничкој манифестацији „Сремскокарловачки песнички бродови“, на Видиковцу, 21. јула у 18 часова. Конкурсом се предвиђене две категорије: у првој су песме непролазне инспирације „Све је љубав“, док је друга категорија понела назив „Песме с чесме Четири лава“.

Позивају се сви заинтересовни аутори да пошаљу своје радове на е-мејл: pesnickibrodovi@gmail.com најкасније до 25. јуна 2018. године. Потребно је написати пуно име и презиме аутора, кратку биографију, адресу и контакт телефон. Песме је неопходно слати у фонту Times New Roman, величина 12, проред 1,5.

На конкурсу могу да учествују песници широм света, а једини услов је да су песме на српском језику и да до сада нису објављене.

За све учеснике организовано је упознавање са значајним културно-историјским наслеђем града домаћина песничке манифестације.

Председник жирија за избор најбољих песама је Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“, а чланови су Бобан Џевердановић, председник Удружења СК-АРТ“ и Весна Фекете, општинска већница задужена за културу. Награде овогодишњим лауреатима уручиће заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, др Небојша Кузмановић.

Задатак стручног жирија биће да одабере песме које завређују да се нађу у збирци песама учесника четвртог међународног песничког конкурса. У обе категорије биће додељене по три награде.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?