* Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Центар за афирмацију слободне мисли организује Четврти међународни интердисциплинарни студентски скуп „Карловачки дани слободне мисли“ од 1. до 3. јуна у Сремским Карловцима. * Друштво за неговање традиција и развој Сремских Карловаца организује наградну акцију „Сачувајмо лепе куће и баште Сремских Карловаца“. Пријаве се примају до 15. јуна.* Удружење риболоваца „Дунав“ у Сремским Карловцима организује 24. јуна школу риболова за децу од седам до 14 година. * Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима, четврти „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 19 часова. Председник жирија Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“. * Стална конференција градова и општина организује 24. маја у Сремским Карловцима четврти циклус радионица за израду плана јавног здравља. *

ВОЂА ЛЕГЕНДИ КОРМИЛАР СРЕМСКОКАРЛОВАЧКИХ ПЕСНИЧКИХ БРОДОВА

Удружење грађана „СК-АРТ“ расписује четврти конкурс за учешће на престижној међународној песничкој манифестацији „Сремскокарловачки песнички бродови“, на Видиковцу, 21. јула у 18 часова. Конкурсом се предвиђене две категорије: у првој су песме непролазне инспирације „Све је љубав“, док је друга категорија понела назив „Песме с чесме Четири лава“.

Позивају се сви заинтересовни аутори да пошаљу своје радове на е-мејл: pesnickibrodovi@gmail.com најкасније до 25. јуна 2018. године. Потребно је написати пуно име и презиме аутора, кратку биографију, адресу и контакт телефон. Песме је неопходно слати у фонту Times New Roman, величина 12, проред 1,5.

На конкурсу могу да учествују песници широм света, а једини услов је да су песме на српском језику и да до сада нису објављене.

За све учеснике организовано је упознавање са значајним културно-историјским наслеђем града домаћина песничке манифестације.

Председник жирија за избор најбољих песама је Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“, а чланови су Бобан Џевердановић, председник Удружења СК-АРТ“ и Весна Фекете, општинска већница задужена за културу.

Задатак стручног жирија биће да одабере песме које завређују да се нађу у збирци песама учесника четвртог међународног песничког конкурса. У обе категорије биће додељене по три награде.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?