* Уколико гледате ТВ ријалити програме, молимо Вас да одмах напустите сајт Карловачког листа! * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. *

СРЕМСКОКАРЛОВАЧКИ БРОДОВИ ЗАПЛОВИЛИ ПУНИМ ЈЕДРИМА

Четврта међународна песничка манифестација „Сремскокарловачки песнички бродови“ привукла је ове године рекордан број учесника из Србије и околних земаља. Конкурсом се биле предвиђене две категорије: у првој су песме непролазне инспирације „Све је љубав“, док је друга категорија понела назив „Песме с чесме Четири лава“.

Прва награда у категорији „Све је љубав“ припала је Гордани Мишев из Београда за песму „Могла бих“, друга Весни Андрејић Мишковић из Сибиња (Хрватска) за песму „Волим те, стара моја“, а трећа Зори Анђелковић из Сремских Карловаца за песму „Неузвраћена љубав“.

У категорији песама посвећених чесми Четири лава, првонаграђена је песма „Вратићу се теби“, Новосађанина Мирка Стикића, друго место додељено је Николи Раусављевићу из Новог Сада за „Песме с чесме Четири лава“, док је на трећој позицији песма „Фонтана жеља“, Срећка Алексића из Београда.

У ужи избор за највиша песничка признања ушли су песници Петар Јовановић Генерал, Марина Жинић Илић, Љиљана Фијат, Милојко Калосеровић, Мирјана Бркљач Хемун, Милорад Куљић, Гордана Стојков Радуловић, Драгица Ждралић, Милен Шелмић, Наташа Андрић, Слободан Цвитковић, Милица Мима Дмитровић, Предраг Бубања, Наташа Бундало Микић и Момчило Јањичић.

Као и минулих година, иза ове манифестације остаће заједничка збирка песама, као сведочанство надахнућа једног времена и догађаја који на најбољи начин промовишу Сремске Карловце као истинског центра традиције и културе.

Председник жирија за избор најбољих песама био је Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“, а за одабир песама још су били задужени Бобан Џевердановић, председник Удружења СК-АРТ“ и Весна Фекете, чланица Општинског већа задужена за културу. Како је најављено, награде овогодишњим лауреатима уручиће заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, др Небојша Кузмановић.

Свечано отварање је заказано на Видиковцу, 21. јула у 18.30 часова.

Организатор песничке смотре је Удружење грађана „СК-АРТ“, а генерални покровитељ је Општина Сремски Карловци.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?