* Пети сремскокарловачки песнички бродови: прво место у категорији песама „Бродови и људи“, припало истоименој песми Карловчанке, Мирјане Бркљач Хемун, на другом месту је Чедомир Врљеш из Новог Сада са песмом „Панонском мору“, док је на трећој позицији песма „Јаук“, Данета Стојиљковића из Прокупља. Највише инспирације и надахнућа за песме о Карловцима имали су Новосађани: прва награда припала је Вучини Поповићу за песму „Винска песма“, друга Николи Раусављевићу за песму „Карловци“, а трећа Мирјани Штефаницки Антонић за песму „Небески и земаљски Карловци“. * Блокиран рад Црвеног крста у Сремским Карловцима: председница и чланови Управног одбора поднели оставке. Обустављен рад Народне кухиње. * Под окриљем Епархије сремске конституисан Одбор за обнову и развој Сремских Карловаца. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима расписао конкурс за упис студената на основне и мастер студије у школској 2019/20. години. * Савет за безбедност саобраћаја упутио јавни позив за доделу на коришћење ауто-седишта за бебе.  *

СМИЉКИ ИСАКОВИЋ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Жири за доделу годишње Награде Удружења музичких уметника Србије (УМУС) који су чинили Предраг Госта, диригент и председник жирија, Нада Колунџија, пијаниста, Снежана Савичић Секулић, сопран, Урош Дојчиновић, гитара и Љубомир Димитријевић,флаута, одлучио је да Награду УМУС-а за 2018. годину, која се додељује 2019., добију: Смиљка Исаковић, чембало – награда за животно дело, Љубиша Јовановић, флаута – за најбољи концерт, Евгенија Јеремић, сопран, за најуспешнијег младог уметника Борисав Дугић, фрула, посебна-ванредна награда за изузетан музичко-извођачки допринос и афирмацију музичког уметничког стваралаштва Републике Србије.

slike-dobitnici-nagrade_2019

Награда УМУС-а додељује се сваке године, поводом дана Удружења музичких уметника Србије (7. април), ове године 49. пут. Састоји се од дипломе и новчане награде коју финансира Министарство културе Србије, док млади уметник поред дипломе добија солистички концерт у организацији УМУС-а. Концерт ће бити одржан 17. новембра у Коларчевој задужбини.

Највиша годишња признања биће додељена у петак 28. јуна у подне у сали Удружења музичких уметника Србије на Теразијама 26 .

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?