* Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

СМИЉКИ ИСАКОВИЋ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Жири за доделу годишње Награде Удружења музичких уметника Србије (УМУС) који су чинили Предраг Госта, диригент и председник жирија, Нада Колунџија, пијаниста, Снежана Савичић Секулић, сопран, Урош Дојчиновић, гитара и Љубомир Димитријевић,флаута, одлучио је да Награду УМУС-а за 2018. годину, која се додељује 2019., добију: Смиљка Исаковић, чембало – награда за животно дело, Љубиша Јовановић, флаута – за најбољи концерт, Евгенија Јеремић, сопран, за најуспешнијег младог уметника Борисав Дугић, фрула, посебна-ванредна награда за изузетан музичко-извођачки допринос и афирмацију музичког уметничког стваралаштва Републике Србије.

slike-dobitnici-nagrade_2019

Награда УМУС-а додељује се сваке године, поводом дана Удружења музичких уметника Србије (7. април), ове године 49. пут. Састоји се од дипломе и новчане награде коју финансира Министарство културе Србије, док млади уметник поред дипломе добија солистички концерт у организацији УМУС-а. Концерт ће бити одржан 17. новембра у Коларчевој задужбини.

Највиша годишња признања биће додељена у петак 28. јуна у подне у сали Удружења музичких уметника Србије на Теразијама 26 .

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?