* У оквиру пројекта „Знамените личности и установе Сремских Карловаца“ у библиотеци Бранко „Радичевић“ 17. октобра у 19 часова о архитекти Владимиру Николићу говориће Александар Стојкечић а о Самуилу Маширевићу казиваће Жељко Жарковић.* Самостлна изложба цртежа Горана јевтића „Магични реализам“ биће отворена У Галерији Културног центра 18. октобра у 19 часова. Поставка ће бити доступна љубитељима уметности до 23. октобра. * У Сремским Карловцима је у току изградња новог нафтног терминала компаније „Нафтахем“, која послује 16 година и запошљава 250 радника. Реч је о инвестицији вредној 12 милиона евра. * Мења се Просторни план Сремских Карловаца како би се фирми „Полет“ Нови Бечеј, у чијем саставу ради Циглана у Сремским Карловцима, дала могућност проширења простора намењеног за експлоатацију природних сировина. * Аутобуси ЈГСП „Нови Сад“, на линији број 63, поново саобраћају до Чортановаца. Цена карте 200 динара. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима расписао конкурс за упис студената на основне и мастер студије у школској 2019/20. години. *

СМИЉКИ ИСАКОВИЋ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Жири за доделу годишње Награде Удружења музичких уметника Србије (УМУС) који су чинили Предраг Госта, диригент и председник жирија, Нада Колунџија, пијаниста, Снежана Савичић Секулић, сопран, Урош Дојчиновић, гитара и Љубомир Димитријевић,флаута, одлучио је да Награду УМУС-а за 2018. годину, која се додељује 2019., добију: Смиљка Исаковић, чембало – награда за животно дело, Љубиша Јовановић, флаута – за најбољи концерт, Евгенија Јеремић, сопран, за најуспешнијег младог уметника Борисав Дугић, фрула, посебна-ванредна награда за изузетан музичко-извођачки допринос и афирмацију музичког уметничког стваралаштва Републике Србије.

slike-dobitnici-nagrade_2019

Награда УМУС-а додељује се сваке године, поводом дана Удружења музичких уметника Србије (7. април), ове године 49. пут. Састоји се од дипломе и новчане награде коју финансира Министарство културе Србије, док млади уметник поред дипломе добија солистички концерт у организацији УМУС-а. Концерт ће бити одржан 17. новембра у Коларчевој задужбини.

Највиша годишња признања биће додељена у петак 28. јуна у подне у сали Удружења музичких уметника Србије на Теразијама 26 .

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?