* Србија 15. фебруара слави Дан државности. Нерадни дани 15. и 16. фебруар. * Поводом Светског дана поезије, Карловачки лист организује 21. марта Мултикултурално вече МУЗИКА И ПОЕЗИЈА. Право учешћа имају сви песници, становници Сремских Карловаца, који најкасније до 10. марта доставе две песме. * Годишња Скупштина Црвеног крста Сремских Карловаца заказана за 22. фебруар у 16 часова. * Факултет за менаџмент, у сарадњи са Централном заједницом Срба у Немачкој и Омладинским саветом Србије, организује 1. марта у Сремским Карловцима агро конференцију „Трансфер знања од Немачке према Србији – Допринос дијаспоре“. * Просечна зарада на подручју Сремских Карловаца у 2017. години 43.722 динара, што је за 6,6% више него у 2016. години. * Сремске Карловце у 2016. години посетило 7.219 туриста, од чега су 2.160 били странци. Укупан број ноћења 12.926. *

СЕДАМНАЕСТ УЧЕНИКА НЕ ДОЛАЗИ У ШКОЛУ

Ђаци Основне школе „23. октобар“ у Сремским Карловцима окончали су прво пологодиште с успехом који одавно није забележен. Просечна оцена свих разреда је 4,14.  Завидан резултата и очигледан напредак у односу на раније године и деценије, донекле квари чињеница да и даље доста малишана, без јасног разлога и уз недвосмислену одговорност родитеља, недолази у школу.

Goran Maravic

Горан Маравић

Најбољи успех имају ђаци II2 разреда – 4,83, учитељице Милене Филиповић, док су у вишим разредима, од петог до осмог, најбоље оцене у књижици имали ученици VI3 – 4,46, одељенског старешине Ружице Морошев.

„Општи просек није обухватио ученике који не долазе у школу и међу њима треба тражити узрок великог броја неоправданих часова. Проблем изостанака евидентиран је код 17 ђака, тако да је највећи број, од укупно 5.251 неоправдани часова, последица недоласка ових ученика“, истиче директор ОШ „23. октобар“, Горан Маравић.  Карловачки основци у првом полугодишту оправдано су изостали са наставе 18.058 часова.

Мада је почетак другог полугодишта под знаком питања због спречавања ширења грипа, за сада се зна да је крај другог полугодишт, односно школске године за ђаке од првог до седмог разреда 13. јуна, а осмаци ће, због припреме и одржаваа мале матуре, као и уписа у средње школе, на распуст нешто раније.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?