* Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Центар за афирмацију слободне мисли организује Четврти међународни интердисциплинарни студентски скуп „Карловачки дани слободне мисли“ од 1. до 3. јуна у Сремским Карловцима. * Друштво за неговање традиција и развој Сремских Карловаца организује наградну акцију „Сачувајмо лепе куће и баште Сремских Карловаца“. Пријаве се примају до 15. јуна.* Удружење риболоваца „Дунав“ у Сремским Карловцима организује 24. јуна школу риболова за децу од седам до 14 година. * Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима, четврти „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 19 часова. Председник жирија Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“. * Стална конференција градова и општина организује 24. маја у Сремским Карловцима четврти циклус радионица за израду плана јавног здравља. *

СЕДАМНАЕСТ УЧЕНИКА НЕ ДОЛАЗИ У ШКОЛУ

Ђаци Основне школе „23. октобар“ у Сремским Карловцима окончали су прво пологодиште с успехом који одавно није забележен. Просечна оцена свих разреда је 4,14.  Завидан резултата и очигледан напредак у односу на раније године и деценије, донекле квари чињеница да и даље доста малишана, без јасног разлога и уз недвосмислену одговорност родитеља, недолази у школу.

Goran Maravic

Горан Маравић

Најбољи успех имају ђаци II2 разреда – 4,83, учитељице Милене Филиповић, док су у вишим разредима, од петог до осмог, најбоље оцене у књижици имали ученици VI3 – 4,46, одељенског старешине Ружице Морошев.

„Општи просек није обухватио ученике који не долазе у школу и међу њима треба тражити узрок великог броја неоправданих часова. Проблем изостанака евидентиран је код 17 ђака, тако да је највећи број, од укупно 5.251 неоправдани часова, последица недоласка ових ученика“, истиче директор ОШ „23. октобар“, Горан Маравић.  Карловачки основци у првом полугодишту оправдано су изостали са наставе 18.058 часова.

Мада је почетак другог полугодишта под знаком питања због спречавања ширења грипа, за сада се зна да је крај другог полугодишт, односно школске године за ђаке од првог до седмог разреда 13. јуна, а осмаци ће, због припреме и одржаваа мале матуре, као и уписа у средње школе, на распуст нешто раније.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?