* Покрајинска влада издвојила средства за израду пројектне документације за реконструкцију пута и санацију клизишта на деоници од Сремских Карловаца до Петроварадина. * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

СЕДАМНАЕСТ УЧЕНИКА НЕ ДОЛАЗИ У ШКОЛУ

Ђаци Основне школе „23. октобар“ у Сремским Карловцима окончали су прво пологодиште с успехом који одавно није забележен. Просечна оцена свих разреда је 4,14.  Завидан резултата и очигледан напредак у односу на раније године и деценије, донекле квари чињеница да и даље доста малишана, без јасног разлога и уз недвосмислену одговорност родитеља, недолази у школу.

Goran Maravic

Горан Маравић

Најбољи успех имају ђаци II2 разреда – 4,83, учитељице Милене Филиповић, док су у вишим разредима, од петог до осмог, најбоље оцене у књижици имали ученици VI3 – 4,46, одељенског старешине Ружице Морошев.

„Општи просек није обухватио ученике који не долазе у школу и међу њима треба тражити узрок великог броја неоправданих часова. Проблем изостанака евидентиран је код 17 ђака, тако да је највећи број, од укупно 5.251 неоправдани часова, последица недоласка ових ученика“, истиче директор ОШ „23. октобар“, Горан Маравић.  Карловачки основци у првом полугодишту оправдано су изостали са наставе 18.058 часова.

Мада је почетак другог полугодишта под знаком питања због спречавања ширења грипа, за сада се зна да је крај другог полугодишт, односно школске године за ђаке од првог до седмог разреда 13. јуна, а осмаци ће, због припреме и одржаваа мале матуре, као и уписа у средње школе, на распуст нешто раније.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?