* Породице у којима се у 2020. години роде близанци или тројке добиће једнократну новчану помоћ од 10.000 динара из буџета Општине Сремски Карловци. * Висина родитељског додатка за децу рођену у овој години, без обзира на редослед рођења, 20.000 динара. * Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Расписан јавни позив за финансирање и суфинансирање  годишњих програма спортских организација у 2020. години. Рок за доставу пријава 6. фебруар.*

СА ТАМБУРАШИМА НА ТРГУ У НОВУ ГОДИНУ

За дочек Нове године у центру СремскихКарловаца наступиће тамбурашки састави „Опус“ и „Балкан експрес“.  Програм почиње у 21, а завршава се 40 минута после поноћи.

– Сремски Карловци су развој туризма, развој винарства, виноградарства, воћарства и здраве хране позиционирали као најважније стратешке правце свог развоја. Зато и дочек Нове године представља важан сегмент у промоцији наших туристичких потенцијала. Приликом дефинисања програмског оквира прославе, ми смо водили рачуна о интересима наших суграђана, као и туриста, који ће у новогодишњој ноћи доћи у СремскеКарловце.  Уверени смо да спој тамбурашке музике и вина представља најбољу везу с вишевековном виноградарском и винарском традицијом, с Бранком Радичевићем, Стражиловом, Црњанским, Фрушком гором – рекао је ДејанМанојловић, директор сремскокарловачке Туристичке организације.

Програм се организује у сарадњи с Општином Сремски Карловци и великим бројем винарија из Сремских Карловаца, које за потребе дочека донирају неопходне количине вина врхунског квалитета.

Поред привредног и промотивног аспекта, програм садржи и важне елементе друштвено-одговорног пословања: новогодшњи програм имаће и хуманитарни карактер. Приход од продаје куваног вина биће усмерен у хуманитарне сврхе – за помоћ деци из материјално угрожених породица. Цена чаше вина није одређена, већ ће свако донирати износ по личном избору. Помоћ ће бити уручена после 1. јануара.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?