* Покрајинска влада издвојила средства за израду пројектне документације за реконструкцију пута и санацију клизишта на деоници од Сремских Карловаца до Петроварадина. * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

РАЗБОЈНИК ПЉАЧКАО ПО КАРЛОВЦИМА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Б. М. (29) из Бачке Паланке, због постојања основа сумње да је учинио два кривична дела, разбојништво и разбојничка крађа.

Сумња се да је,  јуче, у Сремским Карловцима, упао у кућу једног мештанина, везао га и одузео му мобилни  телефон, ланац и бицикл.dscn0455

Терети се, такође, да је, дан раније, у истом месту, украо телефон  мештанину, те да је, касније, тукао оштећеног када је покушао да поврати украдену ствар.

Б. М. је спроведен  на издржавање казне у Казнено-поправни завод у Сремској Митровици, по пресуди за раније учињена кривична дела.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?