* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

РАЗБОЈНИК ПЉАЧКАО ПО КАРЛОВЦИМА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Б. М. (29) из Бачке Паланке, због постојања основа сумње да је учинио два кривична дела, разбојништво и разбојничка крађа.

Сумња се да је,  јуче, у Сремским Карловцима, упао у кућу једног мештанина, везао га и одузео му мобилни  телефон, ланац и бицикл.dscn0455

Терети се, такође, да је, дан раније, у истом месту, украо телефон  мештанину, те да је, касније, тукао оштећеног када је покушао да поврати украдену ствар.

Б. М. је спроведен  на издржавање казне у Казнено-поправни завод у Сремској Митровици, по пресуди за раније учињена кривична дела.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?