* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Локална самоуправа донела Програм мера техничке заштите објеката у саставу просторно културно-историјске целине од 2018. до 2021. године. У буџетском фонду за обнову наслеђа у 2018. години 50 милиона динара. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

РАЗБОЈНИК ПЉАЧКАО ПО КАРЛОВЦИМА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Б. М. (29) из Бачке Паланке, због постојања основа сумње да је учинио два кривична дела, разбојништво и разбојничка крађа.

Сумња се да је,  јуче, у Сремским Карловцима, упао у кућу једног мештанина, везао га и одузео му мобилни  телефон, ланац и бицикл.dscn0455

Терети се, такође, да је, дан раније, у истом месту, украо телефон  мештанину, те да је, касније, тукао оштећеног када је покушао да поврати украдену ствар.

Б. М. је спроведен  на издржавање казне у Казнено-поправни завод у Сремској Митровици, по пресуди за раније учињена кривична дела.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?