* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

РАДИОНИЦА ЗА ИЗРАДУ ПЛАНА ЈАВНОГ ЗДРАВЉА

Стална конференција градова и општина, уз подршку Министарства здравља, организује 24. маја у Сремским Карловцима четврти циклус радионица за израду плана јавног здравља „План јавног здравља: праћење и извештавање: модел извештаја“. Радионица ће бити одржана уз подршку пројекта „Институционална подршка СКГО – друга фаза“, који спроводи Стална конференција градова и општина, а финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу.

Радионица је намењена Савету за здравље, односно тимовима за израду планова за јавно здравље, како онима који су у процесу израде, тако и осталима који га тек планирају.

До сада су одржане три радионице, у Београду, Јагодини и Пироту, а 29. маја ће бити одржана последња у Новом Пазару.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?