* Покрајинска влада издвојила средства за израду пројектне документације за реконструкцију пута и санацију клизишта на деоници од Сремских Карловаца до Петроварадина. * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

РАДИОНИЦА ЗА ИЗРАДУ ПЛАНА ЈАВНОГ ЗДРАВЉА

Стална конференција градова и општина, уз подршку Министарства здравља, организује 24. маја у Сремским Карловцима четврти циклус радионица за израду плана јавног здравља „План јавног здравља: праћење и извештавање: модел извештаја“. Радионица ће бити одржана уз подршку пројекта „Институционална подршка СКГО – друга фаза“, који спроводи Стална конференција градова и општина, а финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу.

Радионица је намењена Савету за здравље, односно тимовима за израду планова за јавно здравље, како онима који су у процесу израде, тако и осталима који га тек планирају.

До сада су одржане три радионице, у Београду, Јагодини и Пироту, а 29. маја ће бити одржана последња у Новом Пазару.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?