* Трговински објекти у Сремским Карловцима који раде суботом од 4 до 7 часова намењени за грађане старије од 65 година: Микромаркет НС – Прерадовићева 5а, Микромаркет НС – Браће Анђелић 7, Микромаркет НС – М. Стратимировића 34, Микромаркт НС – Петроварадинска 31, Месара Буба – Прерадовићева 16, Месара Буба – Прерадовићева 13, Арчи плус – М. Стратимировића 25, ДТЛ Персу – М. Стратимировића 2а. * Општинска изборна комисија прогласила три изборне листе за изборе који ће бити одржани 26. априла: 1. Александар Вучић – за нашу децу; 2. Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије Јединствена Србија – Драган Марковић Палма; 3. Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка. * Пензије за март биће, уз 4.000 динара помоћи, исплаћене у целости 10. априла. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.*

ПРОМОВИСАЊЕ И ОЧУВАЊЕ РОМСКЕ КУЛТУРЕ

У Министарству културе и информисања одржан је радни састанак у кабинету државног секретара Александра Гајовића.

Он је у друштву својих сарадница Снежане Печенић – начелник Сектора за информисање и медије и Иване Ђурић – самостални саветник у Групи за нормативне послове, разговарао са представницима Националног савета ромске националне мањине. Савет су представљали, председник Далибор Накић, чланица Извршног одбора Живана Живановић и члан Савета Драган Ђорђевић.

На састанку се говорило о већој заступљености ромског језика у медијима, са посебним освртом на помоћ у раду Kултурних центара Рома у Нишу и Панчеву.

Председник Накић се захвалио државном секретару на пријему и изразио наду да ће овакви састанци бити учестали како би Савет дао пун допринос развоју и очувању ромске историје, традиције и културе кроз разне државне садржаје и програме које спроводи Министарство културе и информисања.

На крају, договорено је да Савет има већу улогу у процесу одлучивања о пролазности предлога пројеката који имају за циљ промовисање и очување ромске културе у целости.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?