* Покрајинска влада издвојила средства за израду пројектне документације за реконструкцију пута и санацију клизишта на деоници од Сремских Карловаца до Петроварадина. * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ У 2016. ГОДИНИ

Традиционална манифестација у част најбољих спортиста у 2016. години протекла у знаку лауреата: Андра Апатовић  (ЖОК „Партизан“) и Александар Тинтор  (КК „Импула“), проглашени су за најбоље спортисте Сремских Карловаца, Гордана Ненадовић  (СД „Стражилово“) и Божидар Вучићевић  (ОК „Војводина“) су најбољи млади спортисти, Огњан Пајкић (ЖОК „Партизан“) је најуспешнији тренер, а Сања Брачуљ (одбојка) најуспешнији спортски судија. Карате клуб „Импулс“ је потврдио своји доминацију у категорији најуспешнијих спортских колектива, а награда за животно дело додељена је Ласлу Шагију  (ФК „Стражилово“)._DSC0297

Титулу најбоље спортисткиње у 2016. години понела је одбојкашица сремскокарловачког трофејног клуба „Партизан“, Андреа Апатовић, која је један од носилаца игре екипе чије се се амбиције не крију – прво место у Другој лиги и пласман у виши ранг такмичења.

Андреа је спортску каријеру градила у Славији, Варадину у Новом Саду, а али су јој, како истиче, наступи и успеси у сремскокарловачком Партизану најдражи.

Као студенткиња четврте године на Пољопривредном факултету у Новом Саду остварила је изузетан просек, што само потврђује чињеницу да се уз пуно жеље и рада  може у исто време бити врхунски спортиста и добар студент.

За најбољег спортисту Сремских Карловаца проглашен је Александар Тинтор, члан Карате клуба „Импулс“ и репрезентације Србије. Освојио је прво место на првенству Војводине, био је трећи на државном шампионату, а као члан КК „Импулс“ дао је максималан допринос освајању Националне карате Премијер лиге, забележивши све победе.

Пехар намењен најбољој младој спортисткињи отишао је у руке Гордане Ненадовић, шампионке Војводне и вицешампионке Србије у стрељаштву у категорији МК лежећи.

Најуспешнији млади спортиста је Карловчанин, Божидар Вучићевић, који наступа за новосадски Одбојкашки клуб „Војводина“. Божидар је стандардни јуниорски репрезентативац наше земље и ускоро га очекује наступ на Светском јуниорском првнству у Чешкој. За новосадске „црвено-беле“ игра на позицији коректора, а циљ је да са својим колегама из клуба ове сезоне стигне до титуле државног првка, као и да освоје Куп Србије.

Од ове године најбољи спортиста и спортисткиња, као и најбољи млади спортиста и спортисткиња, добијају и вредносни ваучер за набавку спортске опреме.

За најуспшнијег тренера проглашен је Огњан Пајкић, тренер Женског одбојкашког клуба „Партизан“. Под његовом управом у сезони 2015/16. освојено је прво место у Првој војвођанској лиги, а ове године, на крају полусезоне, екипа зна само за победе!

Некада изузетно успешна одбојкашица, Сања Брачуљ,  проглашена је за најуспешнијег спортског тренера. Судијским позивом бави се од 2001. године, када постаје члан судијске организације Југославије, а посебно гради судијску каријеру у одбојци на песку. У сезону 2015/16. бележи успешну судијску каријеру у Iб савезној лиги. Учесник је свих домаћих лигашких такмичења, као и  бројних међународних, а посебно треба истаћи Универзијаду 2009. године у Београду, као и Евролигу за жене 2011. године, одржане у нашој земљи.

Најуспешнији спортски клуб у 2016. години је Карате клуб „Импулс“. Чланови овог узорног спортског колектива освојили су бројна признања, а у свој град донели су и дугоочекивани пехар намењен освајчу Националне Премијер лиге. У историји клуба остаће записано да је на сениорском првенству Војводине освојено једно прво и једно друго место, затим два трећа места на шампионату Србије за сениоре, једно прво и шест трећих места на Купу Војводине, као и једно друго и једно треће место на Купу Србије. Наравно, остварени су и значајни успеси на међународној сцени.

За свој вишедеценијски допринос развоју спорта у Сремским Карловцима, али и на територији других градова у Војводини, награђен је Ласло Шаги. Тренирао је хокеј на леду у Бечеју и Новом Саду, али праву спортску афирмацију стиче као фудбалски стручњак у Петроварадину, а од 2007. године и у Сремским Карловцима. Време проведено са децом у нашем граду посвећено је учењу најмлађих Карловчана првим фудбалским корацима, техници и тактици, али то је и период када је овај врсни фудбалски стратег и педагог, младе људе учио лепом понашању и поштовању старијих.

Манифестацију под називом „Избор спортисте године Сремских Карловаца“ организује од 2009. године „Карловачки лист“, а покровитељ је Спортски савез општине Сремски Карловци. Значајну помоћ све минуле године пружа Општина Сремски Карловци. Овогодишњи спонзор манифестације је Даротека „Цветак“.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?