* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

ПРОБИЈЕН РОК ЗА ЗАВРШЕТАК РАДОВА

Недавно је истекло 40 радних дана предвиђених за завршетак реконструкције објекта фискултурне сале Основне школе „23. октобар“ у Сремским Карловцима, али је због непредвиђених околности извођач радова био принуђен да завршетак планираних послова продужи.

Пројекат за реконструкцију урадили су стручњаци Покрајинског завода за заштиту споменика културе, чији је задатак и да надзиру извођење радова.

Ревитализација сале подразумева замену крова, патоса, плочица, као и свих врата и прозора. У оквиру овог пројекта обезбеђена су и средства за замену крова на котларници.

Сала за физичко васпитање изграђена је 1988. године и до сада, због недостатка новца, али и немогућности да се средства обезбеде за нелегализоване објекте, није био значајнијих интервенција.

Треба нагласити да су садашњи грађевинско-занатски захвати дошли у последњи час јер су неадекватни услови знатно отежавали извођење наставе физичког васпитања и претили да онемогуће одигравање утакмица.

Радове на ревитализацији сале за физичко васпитање обишао је крајем децембра и градоначелник Сремсих Кароваца, Миленко Филиповић и истакао да у локалној самоуправи већ сада размишаају о следећем кораку, односно о замени електро-инсталација, уградњи новог осветљења, замени вентилације о постављању недостајућих столица на трибинама.

Сала је првенствено намењена за часове физичког васпитања нешто више од 600 ђака ОШ „23. октобар“, као и за тренинге и утакмице спортских клубова, с обзиром на то да оближња сала Соколсог дома не испуњава елментарне услове за лигашка такмичења.

Средства за обнову фискултурне сале обезбедила је Управа за капитална улагања АП Војводине, а израда пројектно-техничке документације финансирана је из општинског буџета.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?