* Трговински објекти у Сремским Карловцима који раде суботом од 4 до 7 часова намењени за грађане старије од 65 година: Микромаркет НС – Прерадовићева 5а, Микромаркет НС – Браће Анђелић 7, Микромаркет НС – М. Стратимировића 34, Микромаркт НС – Петроварадинска 31, Месара Буба – Прерадовићева 16, Месара Буба – Прерадовићева 13, Арчи плус – М. Стратимировића 25, ДТЛ Персу – М. Стратимировића 2а. * Општинска изборна комисија прогласила три изборне листе за изборе који ће бити одржани 26. априла: 1. Александар Вучић – за нашу децу; 2. Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије Јединствена Србија – Драган Марковић Палма; 3. Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка. * Пензије за март биће, уз 4.000 динара помоћи, исплаћене у целости 10. априла. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.*

ПРЕДСТАВЉЕН ПРИРУЧНИК „МАЛА ШКОЛА РАНОГ РАЗВОЈА“

У сремскокарловачкој Општини представљен је приручник „Мала школа раног развоја“, који је публиковао новосадски Центар за подршку раном развоју и породичним односима „Хармонија“.

Констатовано је да се данашњи свет толико променио да је неопходно да се томе прилагоде и родитељи у погледу одгајања и васпитавања деце од најранијих дана. Стога је, како је речено, потребно неговати узајамни процес у коме родитељи треба да уче као и деца. Овакав став најбоље илуструје реченица у којој се каже како на одгајање деце не треба гледати као на безброј једносмерних активности где родитељи имају главну улогу, већ на узајамни процес личног раста и развоја.

Приручник „Мала школа раног развоја“ – подршка породици за квалитетно старање о деци у раном детињству настао је као резултат оствареног пројекта и пружа мноштво квалитетних и практичних смерница за рад са децом у првих хиљаду дана живота. На овом пројекту су својевремено учествовали родитељи из Сремских Карловаца и они су свакако потврдили своју централну улогу, тј. улогу најважније особе у раном узрасту деце која управо од њих, кроз разговор, игру и свакодневне активности, прикупљају сазнања о свету.

Шта је све урађено у оквиру пројекта на подручју Сремских Карловаца, представила је координатор пројекта, Нада Остојић Агбаба, док је о приручнику говорила проф. др Ивана Михић. Присутне су поздравили и пожелели наставак успешне сарадње Гојко Тркуља, саветник у кабинету министарке задужене за демографију и популациону политику и Драгана Драгојловић, чланица Општинског већа Сремских Карловаца. Промоцији приручника присуствовали су помоћник републичког комесара за избеглице и миграције Иван Гергинов, општински већници Весна Фекете, Богдан Савић и Мина Минић, директор Карловачке гимназије Радован Ковачевић, представници Основне школе „23. октобар“, Предшколске установе „Радосно детињство“, Дома здравља „Нови Сад“, као и гости из неколико градских и општинских управа.

Подршка пројекту стигла је из Кабинета министарке задружене за демографију и популациону политику, као и од Општине Сремски Карловци.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?