* Уколико гледате ТВ ријалити програме, молимо Вас да одмах напустите сајт Карловачког листа! * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. *

Председник Мировић примио директора Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас директора Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине Милоша Николића и покрајинску посланицу Јелену Јовановић, са којима је разговарао о унапређењу положаја и статуса ове националне мањине са акцентом на област образовања, запошљавања и социјалне политике.

Истакавши да је Покрајинска влада посвећена спровођењу политике у области права свих националних мањина, председник Мировић рекао је да направљен значајан помак у побољшању услова живота Рома у АП Војводини, те најавио да ће и у наредним годинама бити реализовани програми који имају за циљ укључивање Рома у све области друштвеног живота.

„Стварање услова за приступ остваривању људских и свих других права ромске националне мањине један је од наших најважнијих задатака, на ком морамо заједно радити“, нагласио је председник Мировић.

За остваривање суштинске равноправности Рома потребно је да се поред институционалне подршке и политичке воље оствари и одређени степен друштвене солидарности, рекао је на састанку директор Канцеларије за инклузију Рома Милош Николић, захваливши се председнику Мировићу на подршци.

На састанку је било речи и о плановима и буџету Канцеларије за 2019. годину, као и о активностима у процесу уписа припадника те националне мањине у посебан бирачки списак кроз који, како је поручено, могу да остваре своја права

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?