* Заказана седница Скупштине општине Сремски Карловци за 21. јун у 10 сати. Нови одборник Дејан Станковић (Покрет социјалиста). * Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима,  „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 19 часова. Председник жирија Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“. * Кинолошко друштво „Дунав“ организује 27. Националну изложбу паса свих раса на Стражилову 7. јула. . * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Максимална дозвољена брзина на ауто-путевима у Србији 130 km/h. * Од 1. јула родитељи ће за треће дете добијати 12.000 динара месечно наредних 10 година, а за четврто 18.000 динара. Право на добијање средстава имају родитељи који су добили треће или четврто дете од почетка године. *

ПРЕДЕЛИ ВЕРОВАЊА

Промоција књиге „Предели веровања“ – разговори са Станиславом Хочеваром, биће одржана на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима 17. маја у 18 сати.

О књизи ће говорити монсињор Станислав Хочевар, надбискуп београдски, проф. др Зоран М. Јовановић и Милан Јевтић, аутор.

У најави промоције овог дела, подсећа се да је ФАМ прихватио иницијативу београдског надбискупа и 23. фебруара минуле године, у сарадњи са Фондацијом „Конрад Аденауер“ и Београдском надбискупијом, организовао Округли сто на којем се из више углова разматрао однос цркава и верских заједница, с једне и медија с друге стране, као и улогом коју медији имају у међуверској и међуетничкој сарадњи, значајем и одговорношћу верских медија, местом и улогом цркава и верских заједница и уопште дијалогом у нашем друштву.

Наставак овог дијалога представља и књига „Предели веровања“ из колекције „Одговори“. Монсињор Станислав Хочевар у разговору са Милошем Јевтићем исказује се као човек дијалога. Отуда у личним сусретима он са сваким појединцем успоставља дијалог, што је у традицији салезијанског реда чији је припадник и дужносник.

Београдски надбискуп у књизи говори о многобројним животним темама, укључујући и оне најосетљивије, делујући при томе искрено и истински посвећено: одговара на питања о папиној посети Србији, Јасеновцу, дијалогу са Српском православном црквом, исламом…

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?