* Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. * Поново микробиолошки неисправна вода из чесме на Доки. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Весна Чолић нова директорка Основне школе „23. октобар“ у Сремским Карловцима. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * До 6. новембра измењен режим саобраћаја у Улици карловачких ђака, од раскрснице са Улицом браће Анђелић до окретнице на Дудари. Аутобуси ГСП „Нови Сад“ бр. 60 и 62 неће саобраћати до Дударе већ ће возити трасом аутобуса бр. 61. * Стабло птерокарије, које се налази покрај амбуланте, новопроглашени споменик природе треће категорије. *

ПРЕДЕЛИ ВЕРОВАЊА

Промоција књиге „Предели веровања“ – разговори са Станиславом Хочеваром, биће одржана на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима 17. маја у 18 сати.

О књизи ће говорити монсињор Станислав Хочевар, надбискуп београдски, проф. др Зоран М. Јовановић и Милан Јевтић, аутор.

У најави промоције овог дела, подсећа се да је ФАМ прихватио иницијативу београдског надбискупа и 23. фебруара минуле године, у сарадњи са Фондацијом „Конрад Аденауер“ и Београдском надбискупијом, организовао Округли сто на којем се из више углова разматрао однос цркава и верских заједница, с једне и медија с друге стране, као и улогом коју медији имају у међуверској и међуетничкој сарадњи, значајем и одговорношћу верских медија, местом и улогом цркава и верских заједница и уопште дијалогом у нашем друштву.

Наставак овог дијалога представља и књига „Предели веровања“ из колекције „Одговори“. Монсињор Станислав Хочевар у разговору са Милошем Јевтићем исказује се као човек дијалога. Отуда у личним сусретима он са сваким појединцем успоставља дијалог, што је у традицији салезијанског реда чији је припадник и дужносник.

Београдски надбискуп у књизи говори о многобројним животним темама, укључујући и оне најосетљивије, делујући при томе искрено и истински посвећено: одговара на питања о папиној посети Србији, Јасеновцу, дијалогу са Српском православном црквом, исламом…

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?