* Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Центар за афирмацију слободне мисли организује Четврти међународни интердисциплинарни студентски скуп „Карловачки дани слободне мисли“ од 1. до 3. јуна у Сремским Карловцима. * Друштво за неговање традиција и развој Сремских Карловаца организује наградну акцију „Сачувајмо лепе куће и баште Сремских Карловаца“. Пријаве се примају до 15. јуна.* Удружење риболоваца „Дунав“ у Сремским Карловцима организује 24. јуна школу риболова за децу од седам до 14 година. * Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима, четврти „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 19 часова. Председник жирија Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“. * Стална конференција градова и општина организује 24. маја у Сремским Карловцима четврти циклус радионица за израду плана јавног здравља. *

ПРЕДЕЛИ ВЕРОВАЊА

Промоција књиге „Предели веровања“ – разговори са Станиславом Хочеваром, биће одржана на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима 17. маја у 18 сати.

О књизи ће говорити монсињор Станислав Хочевар, надбискуп београдски, проф. др Зоран М. Јовановић и Милан Јевтић, аутор.

У најави промоције овог дела, подсећа се да је ФАМ прихватио иницијативу београдског надбискупа и 23. фебруара минуле године, у сарадњи са Фондацијом „Конрад Аденауер“ и Београдском надбискупијом, организовао Округли сто на којем се из више углова разматрао однос цркава и верских заједница, с једне и медија с друге стране, као и улогом коју медији имају у међуверској и међуетничкој сарадњи, значајем и одговорношћу верских медија, местом и улогом цркава и верских заједница и уопште дијалогом у нашем друштву.

Наставак овог дијалога представља и књига „Предели веровања“ из колекције „Одговори“. Монсињор Станислав Хочевар у разговору са Милошем Јевтићем исказује се као човек дијалога. Отуда у личним сусретима он са сваким појединцем успоставља дијалог, што је у традицији салезијанског реда чији је припадник и дужносник.

Београдски надбискуп у књизи говори о многобројним животним темама, укључујући и оне најосетљивије, делујући при томе искрено и истински посвећено: одговара на питања о папиној посети Србији, Јасеновцу, дијалогу са Српском православном црквом, исламом…

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?