* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

ПРЕДЕЛИ ВЕРОВАЊА

Промоција књиге „Предели веровања“ – разговори са Станиславом Хочеваром, биће одржана на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима 17. маја у 18 сати.

О књизи ће говорити монсињор Станислав Хочевар, надбискуп београдски, проф. др Зоран М. Јовановић и Милан Јевтић, аутор.

У најави промоције овог дела, подсећа се да је ФАМ прихватио иницијативу београдског надбискупа и 23. фебруара минуле године, у сарадњи са Фондацијом „Конрад Аденауер“ и Београдском надбискупијом, организовао Округли сто на којем се из више углова разматрао однос цркава и верских заједница, с једне и медија с друге стране, као и улогом коју медији имају у међуверској и међуетничкој сарадњи, значајем и одговорношћу верских медија, местом и улогом цркава и верских заједница и уопште дијалогом у нашем друштву.

Наставак овог дијалога представља и књига „Предели веровања“ из колекције „Одговори“. Монсињор Станислав Хочевар у разговору са Милошем Јевтићем исказује се као човек дијалога. Отуда у личним сусретима он са сваким појединцем успоставља дијалог, што је у традицији салезијанског реда чији је припадник и дужносник.

Београдски надбискуп у књизи говори о многобројним животним темама, укључујући и оне најосетљивије, делујући при томе искрено и истински посвећено: одговара на питања о папиној посети Србији, Јасеновцу, дијалогу са Српском православном црквом, исламом…

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?