* Заказана седница Скупштине општине Сремски Карловци за 21. јун у 10 сати. Нови одборник Дејан Станковић (Покрет социјалиста). * Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима,  „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 19 часова. Председник жирија Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“. * Кинолошко друштво „Дунав“ организује 27. Националну изложбу паса свих раса на Стражилову 7. јула. . * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Максимална дозвољена брзина на ауто-путевима у Србији 130 km/h. * Од 1. јула родитељи ће за треће дете добијати 12.000 динара месечно наредних 10 година, а за четврто 18.000 динара. Право на добијање средстава имају родитељи који су добили треће или четврто дете од почетка године. *

Почела обнова деонице државног пута од Сремских Карловаца до Банстола

Председник Покрајинске владе Игор Мировић у пратњи државног секретара у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Имреа Керна и в.д. директора „Путева Србије“ Зорана Дробњака, обишао је данас почетак радова на обнови деонице државног пута од Сремских Карловаца до Банстола, која се налази на старом новосадском путу према Београду.

У просеку, овим путем дневно прође више од 5 300 возила. Радови на деоници дугој седам километара обухватају комплетну реконструкцију и проширење пута за најмање један метар у зависности од терена. Трајаће 150 дана и одвијаће се фазно, неизменичним пропуштањем саобраћаја. Вредност инвестиције износи близу 240 милиона динара.

Мировић је овом приликом изјавио да је Покрајинска влада преузела иницијативу за реконструкцију старог пута од Београда до Новог Сада, важног државног пута који је изграђен још крајем тридесетих година прошлог века, а касније је више пута реконструисан.

„Саобраћајница од Банстола до Сремских Карловаца једна је од најлошијих у техничком стању и данас почиње реконструкција готово седам километара прве деонице ове неуређене саобраћајнице “, казао је Мировић.

Он је најавио да је ће паралелно са овим радовима Покрајинска влада и Управа за капитална улагања у наредних неколико недеља сопственим средствима започети реконструкцију пута од Банстола до хотела „Норцев“ према Иришком венцу, уз подсећање да су прошле године реконструисана готово три километра од Иришког венца до „Норцева“. То ће, како је навео, заједно са овом деоницом чинити један велики реконструисани саобраћајни прстен на Фрушкој гори значајан за туризам и друге активности. Реконструкцијом оба пута биће омогућена боља повезаност инђијске и иришке општине и обезбеђен безбеднији пут ка излетиштима и манастирима Фрушке горе.

Мировић је навео још четири важна пројекта која ће бити реализована. У току су замашни радови у Чортановцима на изградњи тунела на прузи од Београда до Новог Сада. Ове године почиње и припрема пројектне документације за бициклистичку стазу на овој траси. Такође, у току су и радови на обнови Гребенског пута кроз Фрушку гору, а у плану су велики радови на обнови Сремских Карловаца.

Имре Керн је нагласио да је пре више од годину и по дана започела интензивна сарадња између Покрајинске владе и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре чији је резултат и реконструкција ове деонице пута државног пута од Сремских Карловаца до Банстола. Говорећи о значајним пројектима који су важни за привлачење инвестиција и развој туризма, Керн је навео, поред реконструкције пруге Београд-Будимпешта, изградњу саобраћајнице „војвођанско П“ – брзог пута између Новог Сада и Зрењанина и Зрењанина и Београда, а већ у поодмаклој фази је израда је пројектне документације за пут Нови Сад – Рума.

Обиласку радова присуствовали су епископ сремски Василије, председници општина Сремски Карловци и Инђија, Ненад Миленковић и Владимир Гак, као и представници извoђача радова.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?