* Породице у којима се у 2020. години роде близанци или тројке добиће једнократну новчану помоћ од 10.000 динара из буџета Општине Сремски Карловци. * Висина родитељског додатка за децу рођену у овој години, без обзира на редослед рођења, 20.000 динара. * Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Расписан јавни позив за финансирање и суфинансирање  годишњих програма спортских организација у 2020. години. Рок за доставу пријава 6. фебруар.*

ПОМОЋ УСПЕШНИМ СТУДЕНТИМА ИЗ ИЗБЕГЛИЧКИХ ПОРОДИЦА

Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима расписао је јавни позив за доделу финансијске помоћи најуспешнијим студентима из породица избеглих, прогнаних и расељених на територији Војводине.

Право на учешће имају студенти или њихови родитељи који су имали или и сада имају статус избеглих, прогнаних или расељених лица са боравиштем односно пребивалиштем на територији Војводине. У јавном позиву је прецизирано да се позив односи на студенте који имају просек оцена изнад 7,00 и редовно похађају основне академске или струковне студије, али не и на студенате прве године. Пријаве се подносе од 20. јануара до 20. фебруара 2020. године.

Нада ОСТОЈИЋ АГБАБА

Нада ОСТОЈИЋ АГБАБА

Приоритет приликом одлучивања имаће они студенти којима Фонд  до сада није пружао ову врсту помоћи.

Реч је о помоћи од 30.000,00 динара, која ће на рачун студената бити уплаћена у року од 60 дана од дана потписивања уговора о додељивању помоћи. Предвиђено је да се финансијски помогне 100 најуспешнијих студената – изјавила је за Карловачки лист, Нада Остојић Агбаба, председница Управног одбора Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима.

Образац пријаве на јавни позив за доделу финансијске помоћи студентима из породица избеглих, прогнаних или расељених лица на територији Војводине може се добити у просторијама Фонда, Нови Сад, Булевар Михајла Пупина 25, или преузети са сајта www.fondirpvojvodine.rs.

 Пријаве је потребно послати поштом или донети лично у затвореној коверти на адресу Фонда, са назнаком „Јавни позив – студенти“.

 За додатне информације у вези са јавним позивом сви заинтересовни треба да дођу у Фонд, а за те намене резервисан је и број телефона и електронска адреса: 021/475 4 295, uprava@fondirpvojvodine.rs.

Управни одбор Фонда образовао је петочлану комисију чији је задатак да размотри поднете пријаве и поднесе предлог до доделу помоћи. Чланови комисије су Бранкица Башић, Милка Чавић, Сања Полић Савановић, Тамара Дивљак и Божана Гагић.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?