* Трговински објекти у Сремским Карловцима који раде суботом од 4 до 7 часова намењени за грађане старије од 65 година: Микромаркет НС – Прерадовићева 5а, Микромаркет НС – Браће Анђелић 7, Микромаркет НС – М. Стратимировића 34, Микромаркт НС – Петроварадинска 31, Месара Буба – Прерадовићева 16, Месара Буба – Прерадовићева 13, Арчи плус – М. Стратимировића 25, ДТЛ Персу – М. Стратимировића 2а. * Општинска изборна комисија прогласила три изборне листе за изборе који ће бити одржани 26. априла: 1. Александар Вучић – за нашу децу; 2. Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије Јединствена Србија – Драган Марковић Палма; 3. Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка. * Пензије за март биће, уз 4.000 динара помоћи, исплаћене у целости 10. априла. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.*

ПОМОЋ УСПЕШНИМ СТУДЕНТИМА ИЗ ИЗБЕГЛИЧКИХ ПОРОДИЦА

Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима расписао је јавни позив за доделу финансијске помоћи најуспешнијим студентима из породица избеглих, прогнаних и расељених на територији Војводине.

Право на учешће имају студенти или њихови родитељи који су имали или и сада имају статус избеглих, прогнаних или расељених лица са боравиштем односно пребивалиштем на територији Војводине. У јавном позиву је прецизирано да се позив односи на студенте који имају просек оцена изнад 7,00 и редовно похађају основне академске или струковне студије, али не и на студенате прве године. Пријаве се подносе од 20. јануара до 20. фебруара 2020. године.

Нада ОСТОЈИЋ АГБАБА

Нада ОСТОЈИЋ АГБАБА

Приоритет приликом одлучивања имаће они студенти којима Фонд  до сада није пружао ову врсту помоћи.

Реч је о помоћи од 30.000,00 динара, која ће на рачун студената бити уплаћена у року од 60 дана од дана потписивања уговора о додељивању помоћи. Предвиђено је да се финансијски помогне 100 најуспешнијих студената – изјавила је за Карловачки лист, Нада Остојић Агбаба, председница Управног одбора Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима.

Образац пријаве на јавни позив за доделу финансијске помоћи студентима из породица избеглих, прогнаних или расељених лица на територији Војводине може се добити у просторијама Фонда, Нови Сад, Булевар Михајла Пупина 25, или преузети са сајта www.fondirpvojvodine.rs.

 Пријаве је потребно послати поштом или донети лично у затвореној коверти на адресу Фонда, са назнаком „Јавни позив – студенти“.

 За додатне информације у вези са јавним позивом сви заинтересовни треба да дођу у Фонд, а за те намене резервисан је и број телефона и електронска адреса: 021/475 4 295, uprava@fondirpvojvodine.rs.

Управни одбор Фонда образовао је петочлану комисију чији је задатак да размотри поднете пријаве и поднесе предлог до доделу помоћи. Чланови комисије су Бранкица Башић, Милка Чавић, Сања Полић Савановић, Тамара Дивљак и Божана Гагић.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?