* Трговински објекти у Сремским Карловцима који раде суботом од 4 до 7 часова намењени за грађане старије од 65 година: Микромаркет НС – Прерадовићева 5а, Микромаркет НС – Браће Анђелић 7, Микромаркет НС – М. Стратимировића 34, Микромаркт НС – Петроварадинска 31, Месара Буба – Прерадовићева 16, Месара Буба – Прерадовићева 13, Арчи плус – М. Стратимировића 25, ДТЛ Персу – М. Стратимировића 2а. * Општинска изборна комисија прогласила три изборне листе за изборе који ће бити одржани 26. априла: 1. Александар Вучић – за нашу децу; 2. Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије Јединствена Србија – Драган Марковић Палма; 3. Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка. * Пензије за март биће, уз 4.000 динара помоћи, исплаћене у целости 10. априла. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.*

Подршка најуспешнијим студентима из избеглих, прогнаних и расељених породица

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре о додели финансијске помоћи за 100 науспешнијих студената основних академских и струковних студија, који се реализују преко Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима.

Честитајући студентима на оствареним резултатима, председник Мировић поручио је да су млади, образовани и амбициозни људи будућност и водећа снага нашег друштва.

„Трећу годину заредом реализујемо овај програм, како бисмо подржали најбоље међу нама. Ви сте будућност наше земље и заједно ћемо градити Србију и учинити је бољим местом за живот. Желимо равноправност и исте могућности за све и због тога ће Покрајинска влада наставити са подршком, све док се не реше сва егзистенцијална питања избеглих, прогнаних и расељених лица,“, изјавио је Мировић.

„Уз подршку Покрајинске владе реализујемо програме којима показујемо да препознајемо и ценимо ваш труд и успехе које постижете. До сада је финансијску помоћ добило 300 најбољих студената, јер на тај начин желимо да вас подстакнемо да и у наредном периоду наставите да остварујете добре успехе “,изјавио је директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило.

Додели уговора у Покрајинској влади присуствовао је и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?