* Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије.* Одборници Скупштине општине Сремски Карловци у петак, 15. новембра разматрају предлог одлуке о реблансу буџета за 2019. годину. Почетак је у 9 часова. * У понедељак, 18. новембра у 10 сати заседа општински Штаб за ванредне ситуације. Најављено формирање стручно-оперативних тимова за специфичне задатке заштите и спасавања. *Ванредна седница Црвеног крста Сремских Карловаца, након оставке свих чланова Управног одбора, изузев једног, Горана Маравића, биће одржана у среду, 20. новембра у 18 сати. Оставку поднела и секретар Црвеног крста Драгана Кљајић. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима расписао конкурс за упис студената на основне и мастер студије у школској 2019/20. години. * Струја од 1. децембра поскупљује за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. *

ПОГИНУЛА ДВОЈИЦА РАДНИКА

На градилишту пруге Београд – Нови Сад, између Банстола и Дунава, јутрос су погинула двојица радника. Екипа хитне медицинске помоћи изашла је одмах након упућеног позива, десетак минута пре осам сати, али је могла само да констатује смрт двојице радника старих 24 и 25 година. Реч је о турским држављаним који су претходна четири месеца радили на изградњи пруге.

Увиђај на терену је завршен, а на место несреће изашли су надлежни тужилац и инспектори задужени за безбедност на раду. Како још увек незванично сазнајемо, узрок смрти је пад са висине, након што су радници испали из корпе, коју је претходно подигла ауто-дизалица.

Поступак контроле законитости и правилности у раду надлежних органа за то градилиште покренуо је заштитник грађана.

Изградња вијадукта и тунела према Чортанивцима почела је средином 2017. године, а завршетак се очекује до новембра 2021. године.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?