* Трговински објекти у Сремским Карловцима који раде суботом од 4 до 7 часова намењени за грађане старије од 65 година: Микромаркет НС – Прерадовићева 5а, Микромаркет НС – Браће Анђелић 7, Микромаркет НС – М. Стратимировића 34, Микромаркт НС – Петроварадинска 31, Месара Буба – Прерадовићева 16, Месара Буба – Прерадовићева 13, Арчи плус – М. Стратимировића 25, ДТЛ Персу – М. Стратимировића 2а. * Општинска изборна комисија прогласила три изборне листе за изборе који ће бити одржани 26. априла: 1. Александар Вучић – за нашу децу; 2. Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије Јединствена Србија – Драган Марковић Палма; 3. Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка. * Пензије за март биће, уз 4.000 динара помоћи, исплаћене у целости 10. априла. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.*

ОТВОРЕН КОЛ ЦЕНТАР ЗА ПРУЖАЊЕ ПОМОЋИ И ЗА ВОЛОНТЕРЕ

Општински штаб за ванредне ситуације Општине Сремски Карловци, на седници одржаној 18. марта 2020. године, донео је наредбу о забрани кретања свим лицима свих стросних доби од 20 до 5 часова наредног дана, као и наредбу о забрани изласка из самоизолације лицима старијим од 65 година.

Лица која су у Републику Србију дошла из земаља која су означена као жартишта пандепидемије, морају да буду у самоизолацији (карантину) 28 дана, а за лица која долазе из осталих земаља дужина самоизолације је 14 дана.kol-centar

Лица која у Републику Србију долазе из иностранства обавезна су да се јаве здравственој установи и Полицијској станици ради евиденције.

Наређује се отварање кол-центра у Општинској управи с циљем пружања помоћи најстаријим становницима у виду информација: доношење хране и лекова на кућну адресу, као и за пријаву волонтера. Телефони кол-центра отворени су радним данима од 8 до 19 часова: 685-3055 и 685-3087. Достава хране и лекова је следећег дана од 9 до 13 часова.

Налаже се прекид рада свих предшколских установа, школа и факултета.

Налаже се прекид рада свих клубова, центара и удружења за старије.

Ограничава се рад угоститељских објеката на територији општине Сремски Карловци на период од 8 до 20 часова уз поштовање прописаних мера о максималном броју од 50 људи.

Општинска управа, јавна предузећа, установе, службе и организације чији је оснивач Општина Сремски Карловци дужне су да запосленима који спадају у високо ризичну групу (хронични болесници, лица са ослабљеним имунитетом, старији од 65 година), као и мајкама са децом узраста до 12 година, омогуће рад од куће.

Правним лицима која обављају послове аутопревоза на територији општине Сремски Карловци и саобраћају на међумесним линијама, налаже се да број путника у возилу не сме прелазити половину од укупног броја седишта у превозном средству.

Налаже се Црвеном крсту Сремски Карловци да дистрибуира потребне оброке, лекове и друге неопходне ствари на кућне адресе старих и лица у изолацији.

Налаже се Општинској управи Општине Сремски Карловци и ЈКП „Белило“ Сремски Карловци да своје возаче и путничка возила ставе на располагање Црвеном крсту Сремски Карловци у циљу бржег и квалитетнијег пружања помоћи најстаријим становницима Сремских Карловаца.

Забрањују се све спортске активности на територији општине Сремски Карловци, укључујући и тренинге, рекреативне активности и слично.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?