* Обавезна вакцина против пнеумоније почеће да се даје деци у домовима здравља од 2. априла. Вакцина се даје деци до навршеног другог месеца живота. * Право на увећни родитељски додатак имаће све мајке за рођену децу од 1. јануара 2018. године, а исплата почиње од 1. јула. За прворођено дете родитељи ће од државе добити 100.000 динара, док ће мајке за друго дете моћи да рачунају на подршку од 10.000 динара месечно у наредне две године. Родитељски додатак за треће дете ће у наредних 10 година износити 12.000 месечно, а за четврто дете ће наредних 10 година мајкама бити исплаћивно по 18.000 динара месечно. * Изборна скупштина Црвеног крста Сремских Карловаца заказана за 5. април. За председницу Општинске организације предложена Зора Мијатовић. * На Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима 24. марта у 18 часова биће отворена „Пролећна изложба слика“. Организатори изложбе су  СК-АРТ Сремски Карловци, Удружење сликара ЛИКУМ Нови Сад и београдски Центар за мултидисциплинарна истраживања и комуникацију, а у пратећем делу изложбе учествују Гордана Мишев, Весна Фекете, Ивана Олујић и Бобан Џевердановић. *

ОДБОРНИЦИ ПОНОВО У КЛУПАМА

Одборници Скупштине општине Сремски Карловци требало би да се врате у клупе у уторак, 27. фебруара у 18 сати, како би размотрили, ценећи понуђени обим тема за расправу и усвајање, скроман репертоар. Ипак, пажњу јавности, али и одборника локалног парламента, највише заокупља неопозива оставка директора Туристичке организације Сремских Карловаца, Дејана Манојловића.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Оставке нису мимоишле ни школски одбор Карловачке гимназије, па ће одборници добити прилику да се питају и о новим именима у школском менаџменту најстарије српске гимназије.

Од важних тема за Сремске Карловце треба издвојити и предлог одлука о престанку заштите стабла шишмира, као и беле тополе.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?