* Покрајинска влада издвојила средства за израду пројектне документације за реконструкцију пута и санацију клизишта на деоници од Сремских Карловаца до Петроварадина. * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

ОДБОРНИЦИ ПОНОВО У КЛУПАМА

Одборници Скупштине општине Сремски Карловци требало би да се врате у клупе у уторак, 27. фебруара у 18 сати, како би размотрили, ценећи понуђени обим тема за расправу и усвајање, скроман репертоар. Ипак, пажњу јавности, али и одборника локалног парламента, највише заокупља неопозива оставка директора Туристичке организације Сремских Карловаца, Дејана Манојловића.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Оставке нису мимоишле ни школски одбор Карловачке гимназије, па ће одборници добити прилику да се питају и о новим именима у школском менаџменту најстарије српске гимназије.

Од важних тема за Сремске Карловце треба издвојити и предлог одлука о престанку заштите стабла шишмира, као и беле тополе.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?