* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

ОДБОРНИЦИ ПОНОВО У КЛУПАМА

Одборници Скупштине општине Сремски Карловци требало би да се врате у клупе у уторак, 27. фебруара у 18 сати, како би размотрили, ценећи понуђени обим тема за расправу и усвајање, скроман репертоар. Ипак, пажњу јавности, али и одборника локалног парламента, највише заокупља неопозива оставка директора Туристичке организације Сремских Карловаца, Дејана Манојловића.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Оставке нису мимоишле ни школски одбор Карловачке гимназије, па ће одборници добити прилику да се питају и о новим именима у школском менаџменту најстарије српске гимназије.

Од важних тема за Сремске Карловце треба издвојити и предлог одлука о престанку заштите стабла шишмира, као и беле тополе.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?