* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

ОДА ЗА ОРФЕЈА

У Библиотеци „Бранко Радичевић“ у Сремским Карловцима 15. децембра промовисана је збирка песама „Ода за Орфеја“, Снежане Алексић Станојловић, песникиње из Новог Сада.

Збирку песама публиковао је скопски Културни центар „Феникс“, а већ на овогодишњим Струшким вечерима поезије додељена је награда „Стојан Христов“, за најбољу књигу на македонском језику коју је објавио аутор који живи ван Македоније.

О књизи су говорили проф. Станислава Бакић Јоканић, проф. Виктор Радун и ауторка.

Промоција је организована у оквиру обележавања 170 година постојања и рада Градске библиотеке и шест деценија од оснивања Дечијег одељења. Вредан јубилеј била је и прилика да се пријатељим библиотеке и људима добре воље уруче признања.

Захвалнице су добили Стеван Пономаренко, Жарко Димић, Рајко Маринковић, Зорица Милосављевић, Ирена Бијелић, Бранка Синобад и Културни центар „Каром“.

Композицијама на флути пригодан програм је обогатила Бранислава Васић, ученица VI разреда Основне школе „23. октобар“ и V разреда Музичке школе „Исидор Бајић“.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?