* Висина родитељског додатка за децу рођену у овој години, без обзира на редослед рођења, 20.000 динара. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно. * Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * Просечна зарада у новембру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 52.184 динара, што је за 2,5% више него у октобру исте године. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Покрет горана Војводине и Радио Београд 2 организују акцију „Тражимо загађивача године и заштитника животне средине“. Пријаве се примају до 31. марта.*

НОВИ ТИМ СДПС У КАРЛОВЦИМА

Чланови Социјалдемократске Партије Србије  (СДПС) у Сремским Карловцима изабрали су 7. фебруара руководство које ће, у наредне четири године, водити Општински одбор.

На  челу новоизабраног Општинског Одбора СДПС у Сремским Карловцима је Ђорђе Исаков, познати  предузетник међу Карловчанима,  док је његов први сарадник  Марко Љубичић, потпредседник Одбора, а за секретарку  је изабрана Јована Врсајков.  Чланови Општинског Одбора су Богдан Савић, досадашњи председник Одбора у Карловцима, који  је и члан Општинског већа  у актуелном општинском сазиву, а који ће,  нови  тим  упутити  у досадашњи рад  на терену међу чланством. За чланове Општинског Одбора изабрани су и Гордана Исаков, Зоран Љубичић,  Дејан Муњиза и Милорад Гашевић.

“Као и у свом предузетничком послу, тако ћу се и у политици трудити да свака моја активност и активност мог тима даје резултат, а то је бољитак за све  житеље Карловаца.  Сигуран сам да одговорним радом и коректним политичким деловаљем уз подршку коалиционог партнера, идеје и начела наше странке могу допринети развоју општине. Учинићемо све да већ на наредним изборима постигнемо значајан резултат, што би нас квалификовало да учествујемо у наставку спровођења реформских променама у циљу побољшања квалитета живота сваког човека у нашим Карловцима. Верујем да постоји значајан број наших суграђана који слично размишљају и којима су врата наше странке отворена, како би заједно деловали“, истакао је у поздравном говору председник Исаков.

Изборној Конференцији ОО СДПС Сремски Карловци присуствовали су  председник Извршног одбора Покрајинског одбора СДП Србије, Славољуб Арсенијевић и координатори за Јужно-бачки округ, Слободан Веселиновић и Драган Милић.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?