Qatar diplomatic crisis. Saudi Arabia, the United Arab Emirates and Bahrain, three of six members of the Gulf Cooperation Council (GCC), along with Egypt, announced on Monday that they were severing diplomatic ties with Qatar.

Qatar’s foreign ministry reacted by saying it regretted the Arab countries’ „unjustified decision“.    

НОВА КАПИЈА НА УЛАЗУ У ГРОБЉЕ

                     Католичко гробље на Доки у Сремским Карловцима од пре неколико седмица, захваљујући донаторству суграђанина Ивана Јурића, има нову капију. Иван није само обезбедио неопходан материјал, већ је као добар мајстор и направио капију, а затим је и поставио на место трошне, више деценија старе дрвене.

Ivica Juric

Иван ЈУРИЋ

                   На овом гробу сахрањена је његова супруга Вероника, па је у договору са синовима Драганом и Зораном, одлучено да се донира нова капија, али и да се размишља о даљем уређењу гробља и окружења.

                „Желео сам да на улазу у гробље буде железна капија, која ће трајати, за разлику од дрвене тарабе. Није реч о великом издатку, јер ми потрошимо новац и у друге сврхе, а ово је важно за све“, истиче Иван Јурић, поручивши да се његово доброчинство не завршава постављањем капије.

                Очекује се да ће гробље у догледно време бити ограђено, што ће након санирања највеће дивље депоније на Доки, овом простору дати другачије, примереније визуре.

                Сремски Карловци очекују да осим појединаца и општинског комуналног предузећа, део терета преузму и компаније које би, нарочито у локалној средини, требало да покажу своју друштвену одговорност и конкретну бригу за развој заједнице. Нажалост, данас је превише примера компанија које заборављају чак и да плате комуналне услуге, а камоли да се истакну по доброчинству и делима због који ће их памтити будуће генерације.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?