*Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима,  „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 18.30 часова. Прва награда у категорији „Све је љубав“ припала је Гордани Мишев за песму „Могла бих“, друга Весни Андрејић Мишковић за песму „Волим те, стара моја“, а трећа Зори Анђелковић за песму „Неузвраћена љубав“. У категорији песама посвећених чесми Четири лава, првонаграђена је песма „Вратићу се теби“, аутора Мирка Стикића, друго место је додељено Николи Раусављевићу за „Песме с чесме Четири лава“, док је на трећој позицији песма „Фонтана жеља“, Срећка Алексића. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку. Конкурс је отворен до 20. јула. *

НОВА КАПИЈА НА УЛАЗУ У ГРОБЉЕ

                     Католичко гробље на Доки у Сремским Карловцима од пре неколико седмица, захваљујући донаторству суграђанина Ивана Јурића, има нову капију. Иван није само обезбедио неопходан материјал, већ је као добар мајстор и направио капију, а затим је и поставио на место трошне, више деценија старе дрвене.

Ivica Juric

Иван ЈУРИЋ

                   На овом гробу сахрањена је његова супруга Вероника, па је у договору са синовима Драганом и Зораном, одлучено да се донира нова капија, али и да се размишља о даљем уређењу гробља и окружења.

                „Желео сам да на улазу у гробље буде железна капија, која ће трајати, за разлику од дрвене тарабе. Није реч о великом издатку, јер ми потрошимо новац и у друге сврхе, а ово је важно за све“, истиче Иван Јурић, поручивши да се његово доброчинство не завршава постављањем капије.

                Очекује се да ће гробље у догледно време бити ограђено, што ће након санирања највеће дивље депоније на Доки, овом простору дати другачије, примереније визуре.

                Сремски Карловци очекују да осим појединаца и општинског комуналног предузећа, део терета преузму и компаније које би, нарочито у локалној средини, требало да покажу своју друштвену одговорност и конкретну бригу за развој заједнице. Нажалост, данас је превише примера компанија које заборављају чак и да плате комуналне услуге, а камоли да се истакну по доброчинству и делима због који ће их памтити будуће генерације.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?