* Почела реализација пројекта Центра за културу, едукацију и медије „Академац“:  Унапређење медијске комуникације са маргинализованим грађанским групама. Предстојећи модули: Интеркултурална комуникација; Вербална и невербална комуникација (11.12.2019);  Етика и друштвена одговорност (17.12.2019). * Просечна нето плата исплаћена у септембру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 49.698 динара, што је за 9,1% више него у истом месецу 2018. године. * Продата парцела у Кишовој бари за градњу продајног објекта Универекспорта. Отварање објекта, у којем ће посао добити око 40 радника, планирано је за септембар 2020. године. * Одборници локалне скупштине именовали стручни тим за пројекат јавно-приватног партнерства реконструкције и одржавања јавног осветљења у Сремским Карловцима. Председник стручног тима је Ненад Миленковић, а чланови Живорад Милановић, Здравко Војновић, Марина Јанковић, Марко Ћалушић и Владимир Жеравица. * За три месеца требало би да буду завршени радови на постављању тартан стазе на атлетској стази и стази за скок у даљ у Дворској башти. Укупна вредност радова 14,5 милиона динара. * Скупштина општине Сремски Карловци усвојила одлуку о пооштравању услова за студентске стипендије: услов да студенти нису старији од 26 година и да им је просечна оцена најмање 9,20. * Годишњи концерт ОКУД „Бранково коло“ биће одржан у сали Основне школе 13. децембра од 20 сати. * Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Карловачка гимназија организује 6. децембра у 18 часова Дан отворених врата. * Струја од 1. децембра скупља за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

НЕРАД КАТАСТРА КОЧИ РАЗВОЈ КАРЛОВАЦА

Становници Сремских Карловаца морају пуно напора да уложе како би сазнали где се налази Служба за катастар непокретности Републичког геодетског завода. Док ово пишемо Служба се поново налази у згради Магистрата, што не значи да ће тако бити и сутра, јер је у напону креативности „доносилаца одлука“ свашта могуће. Последица таквог хаотичног стања је вишегодишње гомилање посла, без било каквог изгледа да се укњижбе некретнина сведу на прихватљиво чекање.

Од свих решења која су била на столу, у овом државном предузећу изабрали су оно које је подразумевало да Карловчанима одузму право да у свом месту, на брз и сигуран начин, остварују права која им нико није поклонио, већ им природно припадају. Када су увидели да се проблеми сами од себе не решавају, поново су се вратили у Магистрат, наравно заборављајући на оне због којих и постоје, на грађане који не морају да буду обавештени. У 21. веку заборавити да постоје рачунари и интернет, значи да је ова јавна служба сагласна са својим незнањем, некомпетентношћу, а о емпатији са онима, који више година чекају нешто што су скупо платили, да и не говоримо.

Интересантно је да је о овом питању и локална самоуправа остала нема, мада због изостанка прихода од пореза на имовину општински буџет трпи велики минус. Наравно, познато је да је законодавац, у хроничном недостатку новца, дошао на идеју да и власнике неукњижених објеката позове да плаћају порез на имовину, али је број таквих у пракси сведен на статистичку грешку.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?