* Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

НАЦРТ ЗАКОНА О КАРЛОВЦИМА

Влада Србије донела је 18. октобра Одлуку да образује Радну групу чији би задатак требало да буде израда нацрта Закона о Сремским Карловцима. Мада се очекивало да на челу Радне групе буде ресорни министар за културу, та дужност је поверена министру просвете, науке и технолошког развоја, Младену Шарчевићу.

У радној групи су још проф. др Ана Ланговић Милићевић – државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, др Мирослав Кнежевић – државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Данијела Ванушић – помоћник министра културе и информисања, Љиљана Тодоровић – виши саветник у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Вера Ровчанин Орловић –  руководилац групе за правне послове у Министарству трговине, туризма и телекомуникација и Предраг Благојевић – виши саветник у Министарству културе и информисања.

Актуелни Закон о обнови културно-историјског наслеђа и подстицању развоја Сремских Карловаца донет је давне 1991. године, али никада није заживео у пуном капацитету.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?