* У оквиру пројекта „Знамените личности и установе Сремских Карловаца“ у библиотеци Бранко „Радичевић“ 17. октобра у 19 часова о архитекти Владимиру Николићу говориће Александар Стојкечић а о Самуилу Маширевићу казиваће Жељко Жарковић.* Самостлна изложба цртежа Горана јевтића „Магични реализам“ биће отворена У Галерији Културног центра 18. октобра у 19 часова. Поставка ће бити доступна љубитељима уметности до 23. октобра. * У Сремским Карловцима је у току изградња новог нафтног терминала компаније „Нафтахем“, која послује 16 година и запошљава 250 радника. Реч је о инвестицији вредној 12 милиона евра. * Мења се Просторни план Сремских Карловаца како би се фирми „Полет“ Нови Бечеј, у чијем саставу ради Циглана у Сремским Карловцима, дала могућност проширења простора намењеног за експлоатацију природних сировина. * Аутобуси ЈГСП „Нови Сад“, на линији број 63, поново саобраћају до Чортановаца. Цена карте 200 динара. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима расписао конкурс за упис студената на основне и мастер студије у школској 2019/20. години. *

НАЦРТ ЗАКОНА О КАРЛОВЦИМА

Влада Србије донела је 18. октобра Одлуку да образује Радну групу чији би задатак требало да буде израда нацрта Закона о Сремским Карловцима. Мада се очекивало да на челу Радне групе буде ресорни министар за културу, та дужност је поверена министру просвете, науке и технолошког развоја, Младену Шарчевићу.

У радној групи су још проф. др Ана Ланговић Милићевић – државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, др Мирослав Кнежевић – државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Данијела Ванушић – помоћник министра културе и информисања, Љиљана Тодоровић – виши саветник у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Вера Ровчанин Орловић –  руководилац групе за правне послове у Министарству трговине, туризма и телекомуникација и Предраг Благојевић – виши саветник у Министарству културе и информисања.

Актуелни Закон о обнови културно-историјског наслеђа и подстицању развоја Сремских Карловаца донет је давне 1991. године, али никада није заживео у пуном капацитету.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?