* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

НАЦРТ ЗАКОНА О КАРЛОВЦИМА

Влада Србије донела је 18. октобра Одлуку да образује Радну групу чији би задатак требало да буде израда нацрта Закона о Сремским Карловцима. Мада се очекивало да на челу Радне групе буде ресорни министар за културу, та дужност је поверена министру просвете, науке и технолошког развоја, Младену Шарчевићу.

У радној групи су још проф. др Ана Ланговић Милићевић – државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, др Мирослав Кнежевић – државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Данијела Ванушић – помоћник министра културе и информисања, Љиљана Тодоровић – виши саветник у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Вера Ровчанин Орловић –  руководилац групе за правне послове у Министарству трговине, туризма и телекомуникација и Предраг Благојевић – виши саветник у Министарству културе и информисања.

Актуелни Закон о обнови културно-историјског наслеђа и подстицању развоја Сремских Карловаца донет је давне 1991. године, али никада није заживео у пуном капацитету.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?