* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Локална самоуправа донела Програм мера техничке заштите објеката у саставу просторно културно-историјске целине од 2018. до 2021. године. У буџетском фонду за обнову наслеђа у 2018. години 50 милиона динара. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

Мировић примио ученике Карловачке гимназије који путују на усавршавање кинеског језика у Кину

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас директора Карловачке гимназије Радована Ковачевића и ученике који су, у сарадњи Конфуцијевог института из Новог Сада и Универзитета Zhejiang A&F, остварили право на петомесечну стипендију за усавршавање кинеског језика на Универзитету у Хангџоу, у Кини.

Честитајући ђацима на оствареним успесима из знања кинеског језика, председник Мировић истакао је да Покрајинска влада подржава све младе и амбициозне ученике који су спремни да се усавршавају, а уз то и на најбољи начин представљају своју школу, АП Војводину и Србију.

„Кинески језик има велику перспективу и управо ћете ви у будућности бити мост за сарадњу наше земље и НР Кине“, изјавио је председник Мировић.

Захваливши се на пријему и подршци председнику Мировићу, директор Карловачке гимназије Радован Ковачевић рекао је да су ученици остварили право на стипендију на традиционалном такмичењу средњошколаца „Кинески мост“, те оценио да је боравак у Кини веома значајан како за њихов даљи професионални напредак, тако и за углед гимназије у свету.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?