* Уколико гледате ТВ ријалити програме, молимо Вас да одмах напустите сајт Карловачког листа! * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. *

Мировић примио ученике Карловачке гимназије који путују на усавршавање кинеског језика у Кину

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас директора Карловачке гимназије Радована Ковачевића и ученике који су, у сарадњи Конфуцијевог института из Новог Сада и Универзитета Zhejiang A&F, остварили право на петомесечну стипендију за усавршавање кинеског језика на Универзитету у Хангџоу, у Кини.

Честитајући ђацима на оствареним успесима из знања кинеског језика, председник Мировић истакао је да Покрајинска влада подржава све младе и амбициозне ученике који су спремни да се усавршавају, а уз то и на најбољи начин представљају своју школу, АП Војводину и Србију.

„Кинески језик има велику перспективу и управо ћете ви у будућности бити мост за сарадњу наше земље и НР Кине“, изјавио је председник Мировић.

Захваливши се на пријему и подршци председнику Мировићу, директор Карловачке гимназије Радован Ковачевић рекао је да су ученици остварили право на стипендију на традиционалном такмичењу средњошколаца „Кинески мост“, те оценио да је боравак у Кини веома значајан како за њихов даљи професионални напредак, тако и за углед гимназије у свету.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?