Qatar diplomatic crisis. Saudi Arabia, the United Arab Emirates and Bahrain, three of six members of the Gulf Cooperation Council (GCC), along with Egypt, announced on Monday that they were severing diplomatic ties with Qatar.

Qatar’s foreign ministry reacted by saying it regretted the Arab countries’ „unjustified decision“.    

МИРОВИЋ И ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ О СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

                Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговаро је 14. децембра у Београду са патријархом Иринејем о сарадњи Српске православне цркве (СПЦ) и Покрајинске владе на унапређивању статуса имовине на територији АП Војводине, која је у поступку реституције враћена Српској православној цркви.14122016_sastanak_1

                Као посебно важна издвојена су питања израде Просторног плана подручја посебне намене културног предела Сремски Карловци и Просторног плана подручја посебне намене „Фрушка гора“, а разговарано је и о унапређивању туристичког потенцијала Сремских Карловаца, као и враћању патријаршијских винограда на територији сремскокарловачке општине. Саговорници су се сложили да је неопходно оптимално управљање арборетумом природе у Дворској башти, као и засадом разноврсних биљних врста које би требло да служе образовању.

                Покренуто је и питање намене појединих репрезентативних објеката, попут Стефанеума, једној од највреднијих грађевина у старом језгру града, као и Сватосавског дома, у којем је до пресељеwа у Магистрат, била смештена општинска администрација.

                Договорено је да се редовном комуникацијом и тешњом сарадњом надлежних покрајинских институција и представника СПЦ у наредном периоду преиспитају могућности и започне решавање дефинисаних приоритетних пројеката.

                Сусрету у Патријаршијском двору присуствовали су и Мирослав Штаткић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Владимир Галић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине и Стојдин Павловић, директор патријаршијске управне канцеларије.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?