* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

МАЛОЛЕТНИК ОСУМЊИЧЕН ЗА УБИСТВО

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су малолетника из Сремских Карловаца због постојања основа сумње да је извршио кривично дело убиство.

Он се терети да је 31. августа ове године, у багремару на излазу из Карловаца,  везао руке и ноге шездесетчетворогодишњем мештанину и оставио га.

Човек је, у међувремену, преминуо, а његово тело пронађено је јуче, након чега је обављен увиђај лица места и обдукција.

Осумњичени ће, у законском року, бити спроведен судији за малолетнике Вишег суда у Новом Саду.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?