* Покрајинска влада издвојила средства за израду пројектне документације за реконструкцију пута и санацију клизишта на деоници од Сремских Карловаца до Петроварадина. * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

КЊИГА И НОВИ МЕДИЈИ – УДРУЖЕНИМ СНАГАМА

„Књига и нови медији – удруженим снагама“ – назив је трибине која ће 9. октобра бити одржана на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима. Трибину ће у 10 часова свечано отворити декан ФАМ-а, проф. др Горан Квргић, а затим ће о култури књиге у Мароку говорити амбасадор Краљевине Мароко у Србији, Мухамед Амин Белхаџ (Mohammed  Amine Belhaj, ambassador Extraordinary and Plenipotentiary), док ће излагање о арапској писаној речи, књизи и упливу нових медија имати амбасадор Палестине у Београду, Мухамед Набхан (Mohammed K.M. Nabhan, ambassador Extraordinary and Plenipotentiary).

На трибини ће, како је најављено, бити речи о култури читања, лингвистичкој и медијској писмености, затим о библиотекама, интернету и демократији, као и о књигама у контексту глобализације.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?