* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Локална самоуправа донела Програм мера техничке заштите објеката у саставу просторно културно-историјске целине од 2018. до 2021. године. У буџетском фонду за обнову наслеђа у 2018. години 50 милиона динара. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

КЊИГА И НОВИ МЕДИЈИ – УДРУЖЕНИМ СНАГАМА

„Књига и нови медији – удруженим снагама“ – назив је трибине која ће 9. октобра бити одржана на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима. Трибину ће у 10 часова свечано отворити декан ФАМ-а, проф. др Горан Квргић, а затим ће о култури књиге у Мароку говорити амбасадор Краљевине Мароко у Србији, Мухамед Амин Белхаџ (Mohammed  Amine Belhaj, ambassador Extraordinary and Plenipotentiary), док ће излагање о арапској писаној речи, књизи и упливу нових медија имати амбасадор Палестине у Београду, Мухамед Набхан (Mohammed K.M. Nabhan, ambassador Extraordinary and Plenipotentiary).

На трибини ће, како је најављено, бити речи о култури читања, лингвистичкој и медијској писмености, затим о библиотекама, интернету и демократији, као и о књигама у контексту глобализације.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?