* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

КЊИГА И НОВИ МЕДИЈИ – УДРУЖЕНИМ СНАГАМА

„Књига и нови медији – удруженим снагама“ – назив је трибине која ће 9. октобра бити одржана на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима. Трибину ће у 10 часова свечано отворити декан ФАМ-а, проф. др Горан Квргић, а затим ће о култури књиге у Мароку говорити амбасадор Краљевине Мароко у Србији, Мухамед Амин Белхаџ (Mohammed  Amine Belhaj, ambassador Extraordinary and Plenipotentiary), док ће излагање о арапској писаној речи, књизи и упливу нових медија имати амбасадор Палестине у Београду, Мухамед Набхан (Mohammed K.M. Nabhan, ambassador Extraordinary and Plenipotentiary).

На трибини ће, како је најављено, бити речи о култури читања, лингвистичкој и медијској писмености, затим о библиотекама, интернету и демократији, као и о књигама у контексту глобализације.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?