* У оквиру пројекта „Знамените личности и установе Сремских Карловаца“ у библиотеци Бранко „Радичевић“ 17. октобра у 19 часова о архитекти Владимиру Николићу говориће Александар Стојкечић а о Самуилу Маширевићу казиваће Жељко Жарковић.* Самостлна изложба цртежа Горана јевтића „Магични реализам“ биће отворена У Галерији Културног центра 18. октобра у 19 часова. Поставка ће бити доступна љубитељима уметности до 23. октобра. * У Сремским Карловцима је у току изградња новог нафтног терминала компаније „Нафтахем“, која послује 16 година и запошљава 250 радника. Реч је о инвестицији вредној 12 милиона евра. * Мења се Просторни план Сремских Карловаца како би се фирми „Полет“ Нови Бечеј, у чијем саставу ради Циглана у Сремским Карловцима, дала могућност проширења простора намењеног за експлоатацију природних сировина. * Аутобуси ЈГСП „Нови Сад“, на линији број 63, поново саобраћају до Чортановаца. Цена карте 200 динара. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима расписао конкурс за упис студената на основне и мастер студије у школској 2019/20. години. *

КАПИТАЛНА УЛАГАЊА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је 17. октобра радове на реконструкцији саобраћајнице у насељу Дударa у Сремским Карловцима, истакавши да је циљ Покрајинске владе да у наредних три до пет година, кроз низ инфраструктурних пројеката, Сремски Карловци буду у потпуности уређени и обновљени.

„Данас смо обишли радове на реконструкцији улице Карловачких ђака и окретнице на Дудари за шта је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила 40 милиона динара и то је само део посла који радимо заједно са локалном самоуправом“, рекао је Мировић.

Подсетивши да су завршени радови на деоници пута од Банстола до Сремских Карловаца, Мировић је истакао да је Покрајинска влада издвојила и средства за пројектну документацију за реконструкцију пута кроз само насеље, укључујући и санацију клизишта на уласку у Петроварадин.

„Покрајинска влада финансира и пројектну документацију за реконструкцију 20 нових фасада у Сремским Карловцима на објектима који су под заштитом државе и покрајине, а до краја године нас очекује и завршетак пројектне документације за уређење самог центра“, изјавио је председник Мировић.

Том приликом, председник Мировић најавио је да ће Покрајинска влада у наредних шест месеци издвојити средства и за обнову фасаде Саборне цркве и Патријаршијског двора у Сремским Карловцима.

„У наредним месецима започећемо бројне инвестиције и пројекте, који ће бити финансирани из Буџетског фонда за обнову Сремских Карловаца који је основала Покрајинска влада, а све у циљу потпуне реконструкције и уређења ове општине која има велики историјски значај, а на корист грађана и многобројних туриста“, рекао је Мировић.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?