* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

КАПИТАЛНА УЛАГАЊА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је 17. октобра радове на реконструкцији саобраћајнице у насељу Дударa у Сремским Карловцима, истакавши да је циљ Покрајинске владе да у наредних три до пет година, кроз низ инфраструктурних пројеката, Сремски Карловци буду у потпуности уређени и обновљени.

„Данас смо обишли радове на реконструкцији улице Карловачких ђака и окретнице на Дудари за шта је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила 40 милиона динара и то је само део посла који радимо заједно са локалном самоуправом“, рекао је Мировић.

Подсетивши да су завршени радови на деоници пута од Банстола до Сремских Карловаца, Мировић је истакао да је Покрајинска влада издвојила и средства за пројектну документацију за реконструкцију пута кроз само насеље, укључујући и санацију клизишта на уласку у Петроварадин.

„Покрајинска влада финансира и пројектну документацију за реконструкцију 20 нових фасада у Сремским Карловцима на објектима који су под заштитом државе и покрајине, а до краја године нас очекује и завршетак пројектне документације за уређење самог центра“, изјавио је председник Мировић.

Том приликом, председник Мировић најавио је да ће Покрајинска влада у наредних шест месеци издвојити средства и за обнову фасаде Саборне цркве и Патријаршијског двора у Сремским Карловцима.

„У наредним месецима започећемо бројне инвестиције и пројекте, који ће бити финансирани из Буџетског фонда за обнову Сремских Карловаца који је основала Покрајинска влада, а све у циљу потпуне реконструкције и уређења ове општине која има велики историјски значај, а на корист грађана и многобројних туриста“, рекао је Мировић.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?