* Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије.* Одборници Скупштине општине Сремски Карловци у петак, 15. новембра разматрају предлог одлуке о реблансу буџета за 2019. годину. Почетак је у 9 часова. * У понедељак, 18. новембра у 10 сати заседа општински Штаб за ванредне ситуације. Најављено формирање стручно-оперативних тимова за специфичне задатке заштите и спасавања. *Ванредна седница Црвеног крста Сремских Карловаца, након оставке свих чланова Управног одбора, изузев једног, Горана Маравића, биће одржана у среду, 20. новембра у 18 сати. Оставку поднела и секретар Црвеног крста Драгана Кљајић. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима расписао конкурс за упис студената на основне и мастер студије у школској 2019/20. години. * Струја од 1. децембра поскупљује за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. *

ЗИМСКО РАЧУНАЊЕ ВРЕМЕНА

Зимско рачунање времена почиње у недељу, 27. октобра у три сата иза поноћи. Казаљке на часовницима враћају се један сат уназад. Зимско рачунање времена траје до последњег викенда у марту 2020. године.

Померање казаљки на часовницима регулисано је Законом о рачунању времена: час који се 27. октобра, због померања за један сат уназад појављује два пута између два и три, означава се први пут као 2А, а други пут као час 2Б.

Иначе, Европски парламент је одлучио да се од 2021. године укине померање часовника, а државе које донесу одлуку да остану на летњем рачунању времена помериће казаљке последњи пут у марту 2021., док оне чија одлука буде да се задрже на зимском рачунању времена последње померање казаљки имају у октобру 2021. године.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?