* Заказана седница Скупштине општине Сремски Карловци за 21. јун у 10 сати. Нови одборник Дејан Станковић (Покрет социјалиста). * Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима,  „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 19 часова. Председник жирија Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“. * Кинолошко друштво „Дунав“ организује 27. Националну изложбу паса свих раса на Стражилову 7. јула. . * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Максимална дозвољена брзина на ауто-путевима у Србији 130 km/h. * Од 1. јула родитељи ће за треће дете добијати 12.000 динара месечно наредних 10 година, а за четврто 18.000 динара. Право на добијање средстава имају родитељи који су добили треће или четврто дете од почетка године. *

ЗАШТИТНИЦИ И ЗАГАЂИВАЧИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

У Свечаној сали Карловачке гимназије 24. марта у 11.55 часова биће одржана 35. додела Зеленог и Црног листа институцијама и појединцима за активности у 2017. години. Реч је о традиционалној манифестацији која се одржава под окриљем најстарије еколошке акције „Тражимо загађивача године и заштитника животне средине“.

Сваке године додељује се Зелени лист највећим заштитницима животне средине и Црни лист највећем загађивачу. Од 2010. године ову акцију заједнички организују Еколошки магазин „Чекајући ветар“ Радио Београда 2 и Покрет горана Војводине.

Ове године биће уручено 10 зелених листова, два специјална признања зеленог листа, а препознат је и један „добитник“ црног листа.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?