* Влада Србије донела Одлуку о образовању Радне групе за израду нацрта Закона о Сремским Карловцима. * Поводом наступајућег јубилеја 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве, Карловачка гимназија и Издавачка кућа ДАТА Статус организују 29. новембра у 19 часова у Свечаној сали Гимназије промоцију књиге „Српска православна црква и осам векова историје у слици и речи“. * Промоција књиге „Монаштво Карловачке митрополије“, аутора епископа шумадијског Саве и Стевна Бугарског, биће одржана у Карловачкој богословији 1. децембра у 19 часова. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

ЗАШТИТНИЦИ И ЗАГАЂИВАЧИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

У Свечаној сали Карловачке гимназије 24. марта у 11.55 часова биће одржана 35. додела Зеленог и Црног листа институцијама и појединцима за активности у 2017. години. Реч је о традиционалној манифестацији која се одржава под окриљем најстарије еколошке акције „Тражимо загађивача године и заштитника животне средине“.

Сваке године додељује се Зелени лист највећим заштитницима животне средине и Црни лист највећем загађивачу. Од 2010. године ову акцију заједнички организују Еколошки магазин „Чекајући ветар“ Радио Београда 2 и Покрет горана Војводине.

Ове године биће уручено 10 зелених листова, два специјална признања зеленог листа, а препознат је и један „добитник“ црног листа.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?