* Покрајинска влада издвојила средства за израду пројектне документације за реконструкцију пута и санацију клизишта на деоници од Сремских Карловаца до Петроварадина. * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

ЗАШТИТНИЦИ И ЗАГАЂИВАЧИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

У Свечаној сали Карловачке гимназије 24. марта у 11.55 часова биће одржана 35. додела Зеленог и Црног листа институцијама и појединцима за активности у 2017. години. Реч је о традиционалној манифестацији која се одржава под окриљем најстарије еколошке акције „Тражимо загађивача године и заштитника животне средине“.

Сваке године додељује се Зелени лист највећим заштитницима животне средине и Црни лист највећем загађивачу. Од 2010. године ову акцију заједнички организују Еколошки магазин „Чекајући ветар“ Радио Београда 2 и Покрет горана Војводине.

Ове године биће уручено 10 зелених листова, два специјална признања зеленог листа, а препознат је и један „добитник“ црног листа.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?