* Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. * Поново микробиолошки неисправна вода из чесме на Доки. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Весна Чолић нова директорка Основне школе „23. октобар“ у Сремским Карловцима. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * До 6. новембра измењен режим саобраћаја у Улици карловачких ђака, од раскрснице са Улицом браће Анђелић до окретнице на Дудари. Аутобуси ГСП „Нови Сад“ бр. 60 и 62 неће саобраћати до Дударе већ ће возити трасом аутобуса бр. 61. * Стабло птерокарије, које се налази покрај амбуланте, новопроглашени споменик природе треће категорије. *

ЗАШТИТНИЦИ И ЗАГАЂИВАЧИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

У Свечаној сали Карловачке гимназије 24. марта у 11.55 часова биће одржана 35. додела Зеленог и Црног листа институцијама и појединцима за активности у 2017. години. Реч је о традиционалној манифестацији која се одржава под окриљем најстарије еколошке акције „Тражимо загађивача године и заштитника животне средине“.

Сваке године додељује се Зелени лист највећим заштитницима животне средине и Црни лист највећем загађивачу. Од 2010. године ову акцију заједнички организују Еколошки магазин „Чекајући ветар“ Радио Београда 2 и Покрет горана Војводине.

Ове године биће уручено 10 зелених листова, два специјална признања зеленог листа, а препознат је и један „добитник“ црног листа.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?