* Породице у којима се у 2020. години роде близанци или тројке добиће једнократну новчану помоћ од 10.000 динара из буџета Општине Сремски Карловци. * Висина родитељског додатка за децу рођену у овој години, без обзира на редослед рођења, 20.000 динара. * Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Расписан јавни позив за финансирање и суфинансирање  годишњих програма спортских организација у 2020. години. Рок за доставу пријава 6. фебруар.*

Драгана Милошевић: Наставак континуиране подршке медијима

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић оценила је, на традиционалном новогодишњем пријему за новинаре, да је и у овој, као и у претходне три и по године, колико је прошло од формирања актуелне Покрајинске владе са председником Игором Мировићем на челу, обезбеђена континуирана подршка медијима, као и изузетна сарадња.

Уз жељу да тако буде и наредне године, Милошевићева је подсетила да је од почетка рада актуелне Покрајинске владе, тачније од 2016. године, пружана снажна финансијска подршка медијским кућама и да је то једно од њених трајних опредељења.

Драгана Милошевић је истакла да је директна и континуирана финансијска подршка за 22 листа на осам мањинских језика чији су оснивачи национални савети националних мањина, са 264 милиона динара повећана током 2019. године на 312 милиона. Она је додала да су и издвајања путем пројектног суфинансирања повећана са 15 на 70 милиона динара у овој години, што говори у прилог чињеници да се посебно води рачуна о 300 медија, колико их има на територији Војводине. О њима ће, како је нагласила, Покрајинска влада и надаље на овај начин бринути. Тај ниво подршке пројектном суфинансирању, према њеним речима, биће задржан и у предстојећој, 2020. години.

„Морам да напоменем да је проблем јединог дневног листа на српском језику – „Дневника“ – решен и да је он опстао“, истакла је Драгана Милошевић и са поносом додала да је и нова зграда Радио-телевизије Војводине, чију је изградњу започела управо ова Покрајинска влада – завршена, иако је прошло 20 година од њеног бруталног рушења током НАТО агресије.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?