* Трговински објекти у Сремским Карловцима који раде суботом од 4 до 7 часова намењени за грађане старије од 65 година: Микромаркет НС – Прерадовићева 5а, Микромаркет НС – Браће Анђелић 7, Микромаркет НС – М. Стратимировића 34, Микромаркт НС – Петроварадинска 31, Месара Буба – Прерадовићева 16, Месара Буба – Прерадовићева 13, Арчи плус – М. Стратимировића 25, ДТЛ Персу – М. Стратимировића 2а. * Општинска изборна комисија прогласила три изборне листе за изборе који ће бити одржани 26. априла: 1. Александар Вучић – за нашу децу; 2. Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије Јединствена Србија – Драган Марковић Палма; 3. Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка. * Пензије за март биће, уз 4.000 динара помоћи, исплаћене у целости 10. априла. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.*

Додељене Вукове награде

У свечаним просторијама Председништва Републике Србије, данас су додељене Вукове награде појединцима и установама културе за изузетан допринос развоју културе у Републици Србији и свесрпском културном простору. Том приликом, у име Министарства културе и информисања, добитницима, угледним личностима и присутним гостима обратио се државни секретар Министарства Александар Гајовић.

„Када нешто траје безмало шест деценија, а везано је за културу и њене историјске тековине, онда је то за све нас обавезујућа традиција, коју с правом у времену пред нама морамо да градимо и непрестано надрагађујемо“, рекао је Гајовић.

Државни секретар је подвукао посебан значај коју ово признање има и нагласио да Вукова награда даје снагу да се истраје у невољама и буде бољи али и обавезује да се са правог пута који је својим радом утро сам Вук Караџић не скрене.

„Откад је устројена, Вукова награда има по свему посебан значај, а између осталог и стога  што скреће пажњу и на прегаоце у оним областима културе и науке, које су неправедно скрајнуте“, казао је Гајовић и додао: „Вукова награда којом ће се данашњи добитници овенчани дичити и пред прецима и пред потомцима, слови за исказ најдубљег поштовања за прегалаштво истакнутих појединаца и институција, али и највише признање нашој култури и науци у целини. Зато честитам свим добитницима Вукове награде за 2019. годину и желим им даљи успех у раду“.

Вукову награду сваке године додељује Културно-просветна заједница Србије под покровитељством Министарства културе и информисања.

Добитници Вукове награде за 2019. годину су: Мирослав Мика Алексић, Јелена Боровић Димић, Гордана Ђурђевић Димић, Радослав Зеленовић, Мр Милош Јанковић, Мр Драган Мартиновић Мартин, Јасмина Нинков, Душко М. Петровић, Мр Слободанка Ракић Шефер, Миња Субота. Добитници Изузетне Вукове награде су: Мр Бојана Борић Брешковић, Ђорђо Сладоје, ОШ „Бранко Радичевић“ из Стапара, Сабор фрулаша Србије „Ој, Мораво“ из Прислонице,  Школа за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?