*Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима,  „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 18.30 часова. Прва награда у категорији „Све је љубав“ припала је Гордани Мишев за песму „Могла бих“, друга Весни Андрејић Мишковић за песму „Волим те, стара моја“, а трећа Зори Анђелковић за песму „Неузвраћена љубав“. У категорији песама посвећених чесми Четири лава, првонаграђена је песма „Вратићу се теби“, аутора Мирка Стикића, друго место је додељено Николи Раусављевићу за „Песме с чесме Четири лава“, док је на трећој позицији песма „Фонтана жеља“, Срећка Алексића. * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку. Конкурс је отворен до 20. јула. *

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОЕЗИЈУ

              Поводом Светског дана поезије, Карловачки лист организује песничко вече „Музика и поезија“. Право учешћа имају сви песници, житељи Сремских Карловаца, као и они који су некада живели у Сремским Карловцима, а који најкасније до 20. марта доставе највише две своје необјављене песме.

            Под необјављеним песмама подразумевају се песме непубликоване у регистрованој публикацији (књиге, часописи), док њихово објављивање на друштвеним мрежама није препрека за достављање. Слањем песме или песама, аутор пристаје да конкурише за награду и њихово објављивање у збирци песама.

            Песме са пуним именом и презименом аутора и контакт подацима достављају се искључиво на електронску пошту Карловачког листа karlovackilist@yahoo.com, а у року од 24 часа стићи ће потврда пријема.

            Своје песме могу да достављају и деца песници, ученици Основне школе, као и средњих школа. У том случају потребно је, осим имена и презимена, навести разред и име ментора, као и име и контакт једног од родитеља.

            Достављене песме треба да буду на српском језику ћириличним писмом, куцане фонтом Times new Roman, величина 12 (doc. или docx.).

            За све информације резервисан је телефон +381 65 898-1-898.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?