* Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Центар за афирмацију слободне мисли организује Четврти међународни интердисциплинарни студентски скуп „Карловачки дани слободне мисли“ од 1. до 3. јуна у Сремским Карловцима. * Друштво за неговање традиција и развој Сремских Карловаца организује наградну акцију „Сачувајмо лепе куће и баште Сремских Карловаца“. Пријаве се примају до 15. јуна.* Удружење риболоваца „Дунав“ у Сремским Карловцима организује 24. јуна школу риболова за децу од седам до 14 година. * Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима, четврти „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 19 часова. Председник жирија Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“. * Стална конференција градова и општина организује 24. маја у Сремским Карловцима четврти циклус радионица за израду плана јавног здравља. *

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОЕЗИЈУ

              Поводом Светског дана поезије, Карловачки лист организује песничко вече „Музика и поезија“. Право учешћа имају сви песници, житељи Сремских Карловаца, као и они који су некада живели у Сремским Карловцима, а који најкасније до 20. марта доставе највише две своје необјављене песме.

            Под необјављеним песмама подразумевају се песме непубликоване у регистрованој публикацији (књиге, часописи), док њихово објављивање на друштвеним мрежама није препрека за достављање. Слањем песме или песама, аутор пристаје да конкурише за награду и њихово објављивање у збирци песама.

            Песме са пуним именом и презименом аутора и контакт подацима достављају се искључиво на електронску пошту Карловачког листа karlovackilist@yahoo.com, а у року од 24 часа стићи ће потврда пријема.

            Своје песме могу да достављају и деца песници, ученици Основне школе, као и средњих школа. У том случају потребно је, осим имена и презимена, навести разред и име ментора, као и име и контакт једног од родитеља.

            Достављене песме треба да буду на српском језику ћириличним писмом, куцане фонтом Times new Roman, величина 12 (doc. или docx.).

            За све информације резервисан је телефон +381 65 898-1-898.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?