* Обавезна вакцина против пнеумоније почеће да се даје деци у домовима здравља од 2. априла. Вакцина се даје деци до навршеног другог месеца живота. * Право на увећни родитељски додатак имаће све мајке за рођену децу од 1. јануара 2018. године, а исплата почиње од 1. јула. За прворођено дете родитељи ће од државе добити 100.000 динара, док ће мајке за друго дете моћи да рачунају на подршку од 10.000 динара месечно у наредне две године. Родитељски додатак за треће дете ће у наредних 10 година износити 12.000 месечно, а за четврто дете ће наредних 10 година мајкама бити исплаћивно по 18.000 динара месечно. * Изборна скупштина Црвеног крста Сремских Карловаца заказана за 5. април. За председницу Општинске организације предложена Зора Мијатовић. * На Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима 24. марта у 18 часова биће отворена „Пролећна изложба слика“. Организатори изложбе су  СК-АРТ Сремски Карловци, Удружење сликара ЛИКУМ Нови Сад и београдски Центар за мултидисциплинарна истраживања и комуникацију, а у пратећем делу изложбе учествују Гордана Мишев, Весна Фекете, Ивана Олујић и Бобан Џевердановић. *

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОЕЗИЈУ

              Поводом Светског дана поезије, Карловачки лист организује песничко вече „Музика и поезија“. Право учешћа имају сви песници, житељи Сремских Карловаца, као и они који су некада живели у Сремским Карловцима, а који најкасније до 20. марта доставе највише две своје необјављене песме.

            Под необјављеним песмама подразумевају се песме непубликоване у регистрованој публикацији (књиге, часописи), док њихово објављивање на друштвеним мрежама није препрека за достављање. Слањем песме или песама, аутор пристаје да конкурише за награду и њихово објављивање у збирци песама.

            Песме са пуним именом и презименом аутора и контакт подацима достављају се искључиво на електронску пошту Карловачког листа karlovackilist@yahoo.com, а у року од 24 часа стићи ће потврда пријема.

            Своје песме могу да достављају и деца песници, ученици Основне школе, као и средњих школа. У том случају потребно је, осим имена и презимена, навести разред и име ментора, као и име и контакт једног од родитеља.

            Достављене песме треба да буду на српском језику ћириличним писмом, куцане фонтом Times new Roman, величина 12 (doc. или docx.).

            За све информације резервисан је телефон +381 65 898-1-898.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?