* Почела реализација пројекта Центра за културу, едукацију и медије „Академац“:  Унапређење медијске комуникације са маргинализованим грађанским групама. Предстојећи модули: Интеркултурална комуникација; Вербална и невербална комуникација (11.12.2019);  Етика и друштвена одговорност (17.12.2019). * Просечна нето плата исплаћена у септембру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 49.698 динара, што је за 9,1% више него у истом месецу 2018. године. * Продата парцела у Кишовој бари за градњу продајног објекта Универекспорта. Отварање објекта, у којем ће посао добити око 40 радника, планирано је за септембар 2020. године. * Одборници локалне скупштине именовали стручни тим за пројекат јавно-приватног партнерства реконструкције и одржавања јавног осветљења у Сремским Карловцима. Председник стручног тима је Ненад Миленковић, а чланови Живорад Милановић, Здравко Војновић, Марина Јанковић, Марко Ћалушић и Владимир Жеравица. * За три месеца требало би да буду завршени радови на постављању тартан стазе на атлетској стази и стази за скок у даљ у Дворској башти. Укупна вредност радова 14,5 милиона динара. * Скупштина општине Сремски Карловци усвојила одлуку о пооштравању услова за студентске стипендије: услов да студенти нису старији од 26 година и да им је просечна оцена најмање 9,20. * Годишњи концерт ОКУД „Бранково коло“ биће одржан у сали Основне школе 13. децембра од 20 сати. * Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Карловачка гимназија организује 6. децембра у 18 часова Дан отворених врата. * Струја од 1. децембра скупља за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЦРВЕНОГ КРСТА

Председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина сазвао је ванредну седницу Скупштине Црвеног крста Сремских Карловаца на којој би, како је најављено, требало да буде решена вишемесечна блокда рада ове организације. Врхунац неспоразума кулминирао је почетком ове године оставком председнице Зоре Мијатовић и чланова Управног одбора Олгице Милишић, Анке Радунковић, Зорице Миладиновић, Бранислава Санчанина и Данке Миљевић, тако да оставку није понудио само Горан Маравић.dscn2263

Од подношења оставке протекло је више од седам месеци, а због изостанка правдања буџетских средстава, сремскокарловачка Општине је блокирала даљу уплату новца, чиме је, као колатерална штета, обустављен и рад Народне кухиње. Због неправдања добијених средстава, Црвени крст се нашао на списку Државне ревизорске комисије као проблем који је потребно решити или ће се захтевати поврат додељених средстава.

Недавно је списак оставки обогаћен и одлуком секретар Црвеног крста Сремских Карловаца Драгане Кљајић да одступи са ове дужности, односно да последњег дана новембра раскине радни однос у Црвеном крсту Сремских Карловаца.

Црвени крст Војводине формирао је Одбор, као привремени орган управљања, који има задатак да у наредних пола године, стабилизује рад организације. Ово поверење је поклоњено Горану Маравићу, Илији Мајићу, Драгиши Аћимовићу, Николи Шуковићу и Јелени Милић, радници Црвеног крста Војводине.

Ванредна седница Скупштине биће одржана у Дому Црвеног крста у Пупиновој улици број 16, у среду, 20. новембра у 18 часова.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?