* Почела реализација пројекта Центра за културу, едукацију и медије „Академац“:  Унапређење медијске комуникације са маргинализованим грађанским групама. Предстојећи модули: Интеркултурална комуникација; Вербална и невербална комуникација (11.12.2019);  Етика и друштвена одговорност (17.12.2019). * Просечна нето плата исплаћена у септембру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 49.698 динара, што је за 9,1% више него у истом месецу 2018. године. * Продата парцела у Кишовој бари за градњу продајног објекта Универекспорта. Отварање објекта, у којем ће посао добити око 40 радника, планирано је за септембар 2020. године. * Одборници локалне скупштине именовали стручни тим за пројекат јавно-приватног партнерства реконструкције и одржавања јавног осветљења у Сремским Карловцима. Председник стручног тима је Ненад Миленковић, а чланови Живорад Милановић, Здравко Војновић, Марина Јанковић, Марко Ћалушић и Владимир Жеравица. * За три месеца требало би да буду завршени радови на постављању тартан стазе на атлетској стази и стази за скок у даљ у Дворској башти. Укупна вредност радова 14,5 милиона динара. * Скупштина општине Сремски Карловци усвојила одлуку о пооштравању услова за студентске стипендије: услов да студенти нису старији од 26 година и да им је просечна оцена најмање 9,20. * Годишњи концерт ОКУД „Бранково коло“ биће одржан у сали Основне школе 13. децембра од 20 сати. * Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Карловачка гимназија организује 6. децембра у 18 часова Дан отворених врата. * Струја од 1. децембра скупља за 3,9 одсто. * Од 1. јануара 2020. поскупљује РТВ претплата са 220 на 255 динара месечно. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

Бољи услови становања за 42 избегличке породице у АП Војводини

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас уговоре о додели бесповратне помоћи за побољшање услова становања 42 избегличке породице. Том приликом изјавио је да је Покрајинска влада у протекле три и по године у континуитету спроводила различите програме помоћи породицама које су избегле са својих огњишта, а које су нови дом нашле у АП Војводини и да ће то чинити све докле год буде људи са избегличким статусом.

„Трајно опредељење Покрајинске владе је да води бригу о избегличкој и расељеничкој популацији, с обзиром на то да су морали да напусте своје домове и да почну све из почетка. За протекле три и по године, Покрајинска влада се трудила да повећава средства у покрајинском буџету за подршку тој популацији, тако да су 244 породице стамбено збринуте, било откупом сеоских кућа, било пружањем помоћи у грађевинским пакетима за довршетак градње или адаптацију стамбених објеката“, изјавио је Милићевић.

Поред програма стамбеног збрињавања, Покрајинска влада је пружала подршку и за економско оснаживање породичних домаћинстава – куповином пољопривредне механизације, пластеника и сличне опреме како за избегла лица која су се определила да живе у Војводини, тако и за повратнике. Како је посебно наглашено, обезбеђена су средства и за нове програме, као што је економско оснаживање жена и финансијска помоћ средњошколцима и студентима.

Бесповратну помоћ, у укупној вредности од 12 милиона динара, у пакетима грађевинске опреме за завршетак започете градње и адаптацију неусловних стамбених објеката, добиле су 42 породице, истакла је председница Управног одбора Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Нада Остојић Агбаба. Она је подсетила да је поступак доделе ове помоћи реализован на основу јавног позива Фонд.

Уручењу помоћи присуствовали су и директор Фонда Душко Ћутило и помоћник републичког комесара за избеглице Иван Гергинов.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?