* Министарство одбране упутило је позив свим младићима рођеним 2002. године и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију да се јаве у Центар Министарства у згради Магистрата у Сремским Карловцима ради увођења у војну евиденцију. Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да дође средом до 28. фебруара од 9 до 15 часова и да понесе личну карту. * На подручју Сремских Карловаца на крају 2019. године 312 незапослених, од тога 182 жене.* Просечна плата исплаћена у октобру 2019. године на подручју Сремских Карловаца 50.935 динара, што је за 9% више него у истом месецу 2018. године. * Просечна цена метра квадратног непокретности за утврђивање пореза на имовину у првој зони на подручју Сремских Карловаца за куће 39.600 динара, а за станове 63.400 динара. * На подручју Сремских Карловаца од јануара 2021. године биће забрањена употреба пластичних кеса.* Видиковац на Магарчевом брегу затворен за посетиоце до краја марта 2020. године. * Покрајинска влада  донела решење да матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете у 2020. години износи 15.000 динара месечно.* Нада Остојић Агбаба добитница споменице и ордена за несебичну, вишедеценијску помоћ избеглим, прогнаним и интерно расељеним лицима. Високо признање недавно уручио републички комесар за избеглице, Владимир Цуцић. * Центар за културу, едукацију и медије „Академац“  почео активности за упис Карловачке бербе грожђа на листу нематеријалне културне баштине Србије. *

Бољи услови становања за 42 избегличке породице у АП Војводини

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас уговоре о додели бесповратне помоћи за побољшање услова становања 42 избегличке породице. Том приликом изјавио је да је Покрајинска влада у протекле три и по године у континуитету спроводила различите програме помоћи породицама које су избегле са својих огњишта, а које су нови дом нашле у АП Војводини и да ће то чинити све докле год буде људи са избегличким статусом.

„Трајно опредељење Покрајинске владе је да води бригу о избегличкој и расељеничкој популацији, с обзиром на то да су морали да напусте своје домове и да почну све из почетка. За протекле три и по године, Покрајинска влада се трудила да повећава средства у покрајинском буџету за подршку тој популацији, тако да су 244 породице стамбено збринуте, било откупом сеоских кућа, било пружањем помоћи у грађевинским пакетима за довршетак градње или адаптацију стамбених објеката“, изјавио је Милићевић.

Поред програма стамбеног збрињавања, Покрајинска влада је пружала подршку и за економско оснаживање породичних домаћинстава – куповином пољопривредне механизације, пластеника и сличне опреме како за избегла лица која су се определила да живе у Војводини, тако и за повратнике. Како је посебно наглашено, обезбеђена су средства и за нове програме, као што је економско оснаживање жена и финансијска помоћ средњошколцима и студентима.

Бесповратну помоћ, у укупној вредности од 12 милиона динара, у пакетима грађевинске опреме за завршетак започете градње и адаптацију неусловних стамбених објеката, добиле су 42 породице, истакла је председница Управног одбора Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Нада Остојић Агбаба. Она је подсетила да је поступак доделе ове помоћи реализован на основу јавног позива Фонд.

Уручењу помоћи присуствовали су и директор Фонда Душко Ћутило и помоћник републичког комесара за избеглице Иван Гергинов.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?